Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Decembrski dan in otroci hrastniškega vrtca zopet v Ljubljani

 

Otroci in starši so se letos ponovno množično odzvali na povabilo o skupnem decembrskem druženju.

Vsi zainteresirani otroci, skupaj s starši, so bili letos kar 404-je potniki na vlaku, ki je v ponedeljek, 4.12.2017 z nekaj minutno zamudo malo čez 15.00 odpeljal proti Ljubljani.

 

Otroci oddelkov 2. starostnega obdobja so v spremstvu strokovnih delavk, v Lutkovnem gledališču ogledali predstavo Bert. Povsem nova predstava je 139 otrok očarala z mnogimi svetlobnimi in zvočnimi efekti. Sporočilo zgodbe je bilo posebej primerno za decembrski čas, saj je govori o tem, kako vsak potrebuje nekaj ali nekoga, da ga »dvigne« ter da so želje in sanje uresničljive, v kolikor smo se za to pripravljeni potruditi. Posebno vlogo pri vsem tem igra zavedanje, da so odnosi med ljudmi, človekova ravnanja in zmožnost empatije, od vsega na svetu, največ vredni.

 

Veseli nas, da lahko otrokom, ob sodelovanju s starši, omogočimo doživeti umetnost gledališke dejavnosti v avtohtonem prostoru LGL. Lutkovno gledališče ima poseben čar.

 

Po koncu predstave so starši prevzeli svoje otroke in si skupaj z njimi ogledali praznično okrašeno prestolnico.

 

Bil je res mrzel decembrski dan. Grelo nas je spoznanje, da smo preživeli prijetno popoldne v družbi staršev in naših malčkov. Jutri bo spet nov dan. Poseben in drugačen…

 

 

 

 

Ravnateljica Vrtca Hrastnik

Maja Petan Majcen