Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Dela na dolski šoli potekajo brez zastojev

Potem, ko so s tovornjaki odpeljali ruševine severnega trakta na dolski šoli, so izvedli široki izkop novega objekta ter začeli z izkopi in polaganjem cevi za meteorno in fekalno kanalizacijo. Obenem rušijo armirano-betonske nosilce, stebre ter opečne stene tretjega nadstropja zahodnega trakta.

 

Krajani, ki stanujejo v bližini, opazujejo, kako se delavci mučijo z rušenjem nosilnih elementov v tretjem nadstropju zahodnega dela stavbe, kar dokazuje, da je bila stavba zelo solidno nadzidana. To je ugotavljala že komisija iz Ljubljane, ki je popolno rušenje odsvetovala.

 

Bagri so izkopali kanale za izvedbo kanalizacije, ki poteka skozi nekdanjo telovadnico in porušili dele stene, ki je ločila telovadnico od nekdanjega dvorišča oziroma atrija med šolo in Dolanko. Ko ga bodo zaprli in pokrili, bo nastal na tem mestu dodaten večnamenski prostor.

 

»V naslednjih tednih se bomo posvetili dokončanju kanalizacije, ki poteka pod temeljno ploščo novega objekta ter izvedbi tamponskega nasutja pod pasovnimi temelji in temeljno ploščo,« je povedal Dejan Turk, delovodja na gradbišču.

 

Besedilo in slike: Fanči Moljk