Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Denis Šketako tretji na Madžarskem

V soboto, 9.6.2018, je na mednarodni tekmi v Keszthely na Madžarskem osvojil Denis Šketako v polovičnem triatlonu s časom 04.11.52 tretje mesto. Pred njim je bil Avstrijec Thomas Steger, prvo mesto pa je osvojil Slovenec Jaroslav Kovačič.

 

 Start je bil iz vode, kjer je naenkrat pričelo s tekmovanjem 939 tekmovalcev. Denis je iz vode prišel 18., nato pa je z dobrim kolesarjenjem in tekom prišel tretji na cilj. V kategoriji letnikov pa je osvojil drugo mesto.

 

Lansko leto je na podobni tekmi moral tekmovanje prekiniti, ker ga je zaradi vremenskih razmer v ramo zadel spremljevalni čoln.

 

 

In kaj se je še dogajalo z našim vrhunskim hrastniškim športnikom v preteklem letu?

 

Po prometni nesreči v križišču Hrastnika je šel prvič na tekmo na Gran Canaria, kjer je osvojil 9. mesto. Na Evropskem prvenstvu v Vejlu na Danskem se je prvič udeležil duatlona (tek, kolesarjenje, tek) kot edini predstavnik Slovenije. Osvojil je 11 mesto. Tudi v naslednjih mesecih bo pestro. To soboto gre na vojaško prvenstvo v triatlonu na Švedsko, v naslednjem mesecu pa ga čaka svetovno prvenstvo v triatlonu na Danskem. Potem pa še evropsko prvenstvo v triatlonu v Španiji.

 

Fanči Mojk

Fotografije: arhiv D.Š.