Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Dolski rokometaši v gosteh premagali RD Rudar Trbovlje

1.B.DRL – 7.krog

 

RD Rudar Trbovlje – RK Dol TKI Hrastnik 26:27 (14:15)

 

Trbovlje, dvorana Polaj. Gledalcev 600. Sodnika Majer in Žitnik

 

Rudar: Krajnc (10obr.), Radulovič (2obr.), Škrabar; Polanec 2, Sendelbah 4, Kozinc, Novak Urh 1, Frece, Bizjak, Hočevar 6(4), Deković, Žagar, Lenart 7, Draksler, Setnikar 1, Kozole 5. Trener Keše

 

DOL: Seme (12obr.),Golec; Brilej 7, Klepej 3, Ajdari 4(3), Moljk, Zobarič, Pintar 1, Gospodarič, Blagotinšek, Hribšek 3, Grušovnik 3, Ramič 4, Ribič 1, Jakopič 1, Simončič. Trener Begović

 

7m: 4(4); 3(3)

Izključitve: 12 minut; 14 minut

 

Po dolgih sušnih letih letih sta trboveljski in dolski rokometni klub spet uprizorila pravi prvenstveni lokalni zasavski derbi, ki nikakor ni razočaral, prav nasprotno - upravičil je naziv in pričakovanja ljubiteljev rokometa ter navijačev obeh moštev. Knapi in kemičarji so uprizorili napeto in izenačeno tekmo, na koncu pa so Dolani vendarle potrdili vlogo papirnatega favorita in v samem zaključku ohranili zbranost ter slavili s 27:26. Tudi na tribuni se je zbralo lepo število navijačev, ki so uprizorili fantastično vzdušje, na koncu pa se, razumljivo, veselili »D U L A N I«

 

Ekipi sta že na začetku pokazali, da sta željni zmage. Večji del prvega polčasa je potekala izenačena tekma, z dobrimi obrambami vratarjev obeh moštev - Semeta in Krajnca ,domači pa so v 24. minuti ušli gostom na +2 (12:10). Ti so jih v nadaljevanju po delnem izzidu 4:0 še pred zaključkom prvega dela ujeli,na odmor pa odšli z minimalno prednostjo (15:14).

 

V drugem polčasu so dolski rokometaši začeli agresivneje in vajeti igre takoj vzeli v svoje roke. V napadu sta se razigrala Klemen Brilej in Matic Grušovnik, rezultat tega pa je v 37.minuti bila visoka, na vsej tekmi največja razlika v korist enega ali drugega moštva, plus 5 (19:14). Domačini se niso predajali, Dolane so vztrajno lovili ter jih v 44.minuti z zadetkom Roka Kozoleta tudi ujeli. Gostje so takoj odgovorili in se z delnim rezultatom 3:0, v 48. minuti zopet oddaljili na varnih 24:21.

 

 

Zadnjih 10 minut je bilo napeto in burno, tako na parketu kot na tribuni. Knapi so še uspeli v 55.minuti rezultat izenačiti na 25:25, potem pa sta Gregor Jakopič in Klemen Brilej s zaporednima goloma pred zadnjo minuto zagotovila prednost dolski ekipi, ki se je kasneje izkazala za dovolj visoko.

 

 

Domači so z golom Novak Urh Borisa še uspeli znižati, po neuspelem dolskem napadu pa so domači 5 sekund pred zadnjim piskom imeli po prekršku na 9-m priložnost rezultat poravnati. Po uigrani akciji je s strelom poizkusil sicer najboljši domači strelec Luka Lenart, vendar je njegov strel zletel mimo dolskih vrat in sledila je eksplozija navdušenja, tako med igralci na parketu, kot na tribuni med dolskimi navijači.

 

 

Z obuditvijo derbija, še posebej v športnem vzdušju, kakršno je bilo soboto v Polaju, so zmagovalci pravzaprav vsi: oba kluba, navijači in nasploh zasavski rokomet.

 

 

V naslednjem krogu dolski rokometaši že v petek gostujejo v Črnomlju, ki je v tem krogu presenetil z zmago v Radečah.

 

 

 

 

Zore Zoran