Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Dolski rokometaši vpisali zmago v zasavskem obračun

 

 

1.B.DRL – 14.krog

 

Dol pri Hrastniku -3.2.2018. Dvorana Dolanka, gledalcev 100. Sodnika Kočevar P. in Košir S.

 

DOL:Seme, Kos; Brilej 9(1), Klepej 6, Ajdari 5(1), Moljk, Zobarič, Pintar 1, Bauerheim, Blagotinšek, Hribšek 3, Ramić 1, Ribič 1 , Jakopič, Simončič. Trener Sirk

 

RADEČE: Klinar, Čajko; Stegne 3, Koritnik 1, Sivka, Ločičnik 3, Ivančič 7, Zupanc 2, Žveglič, Ernestl 8(4). Trener Privšek

 

7m: .2(2); 4(4)

Izključitve: 2 minuti; 4 minute

 

Gledalci, ki so se zbrali na tribunah dvorane Dolanka, so lahko do zadnjega sodniškega žvižga spremljali razburljiv zasavski obračun.

 

Radečani so ves prvi polčas uspešno držali korak z domačimi, ki nikakor niso našli načina, da bi si priigrali otipljivo prednost.

 

V uvodu drugega polčasa so sledile črne minute domačih rokometašev. Radečani so z zadetki Roka Ivančiča s pridom izkoriščali nezbranost v dolski obrambi, hkrati pa uspešno zaustavljali neizdelane napade domačih. Tako se je že po dobrih desetih minutah igre v 2.polčasu z minuto odmora odzval domači strateg, kar se je v nadaljevanju izkazalo za pametno odločitev. Domači so pri vodstvu gostov 21:17, po delnem izzidu 5:0, kateremu je v dobršni meri botrovala velika borbenost v obrambi, v 54. minuti izničili velik zaostanek in z zadetkom Klemna Brileja povedli 22:21.

 

Sledila je zanimiva in razburljiva končnica, kjer so imeli več spretnosti in sreče domačini, ki so v ključnih trenutkih ohranili mirnejšo kri in uspeli vodstvo kljub obupnim poizkusom gostov zadržati do konca srečanja.

 

 

Tekst: Zoki

Foto: Bojan Šibila