Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Kontaktni podatki

Kontaktni podatki Občine Hrastnik

Občina Hrastnik
Pot Vitka Pavliča 5
1430 Hrastnik

Tel.: 03/56 54350
Fax.: 03/56 54369
E-pošta: obcina.hrastnik@hrastnik.si

Poslovni čas Občinske uprave
Pon, tor, čet: 8:00-15:00
Sre: 7:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

Kontakt za medije
povezani@hrastnik.si

Uradne ure
Pon, tor: 8:00-12:00 in 13:00-15:00
Sre: 7:00-12:00 in 13:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

Imate vprašanje
Pišite nam, če imate vprašanje

Gasilski dom na Dolu napreduje po terminskih planih

Tadej Logar opravlja v gasilskem društvu funkcijo podpredsednika. Trenutno je tudi pooblaščen za koordinacijo in nadziranje gradnje novega gasilskega doma.


»Bolj kot ne poteka po terminskih planih in brez večjih težav,« nam je povedal. »Malce se zamuja z izvedbo strehe in tlakov v prvem nadstropju, kar je posledica nekoliko daljšega roka pri dobavi lepljencev in kritine. Vendar so izvajalci AGM Nemec med tem časom pohiteli in prehiteli terminski plan z zunanjo ureditvijo, tako da zaenkrat vse poteka, kot smo načrtovali.«


Trenutno se je na objekt namestila strešna konstrukcija in v naslednjem tednu je predvideno tudi prekrivanje strehe. Strojni in elektro instalaterji zaključujejo grobo instalacijo v pritličju - garaže, garderobe, WC in skladišče, naslednji teden, ko bo streha pokrita, se bodo prestavili v prvo nadstropje, da se lahko konec meseca vgradijo estrihi - strojni tlaki. Dokončuje se tudi zunanja ureditev, in sicer do te mere, da se bodo, ko bo čas, asfaltirale predvidene površine.


»Upamo, da nas trenutna korona situacija, ki jo imamo v naši državi, ne bo preveč ovirala pri nemotenem delu. Imamo tudi tedensko koordinacijo in se tako odločamo glede na vsakodnevno situacijo.« Če bo potrebno, bodo dela začasno ustavili, saj je na prvem mestu zdravje ljudi.

 

Se pa na Dolu vsi veselijo novega doma, saj bo veliko pripomogel k varnosti krajanov. »Trenutno delamo v enakem obsegu, če bo potrebno, bomo pa tudi počakali in za kakšen dan prestavili rok za dokončanje. Najbolj pomembno je, da bo projekt kvalitetno zaključen in da ne bodo ogroženi ljudje,« je zaključil Logar.


Tekst in fotografije: Fanči Moljk