Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Kontaktni podatki

Kontaktni podatki Občine Hrastnik

Občina Hrastnik
Pot Vitka Pavliča 5
1430 Hrastnik

Tel.: 03/56 54350
Fax.: 03/56 54369
E-pošta: obcina.hrastnik@hrastnik.si

Poslovni čas Občinske uprave
Pon, tor, čet: 8:00-15:00
Sre: 7:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

 

Uradne ure
Pon, tor: 8:00-12:00 in 13:00-15:00
Sre: 7:00-12:00 in 13:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

Imate vprašanje
Pišite nam, če imate vprašanje

Govce vabijo

V soboto, 12. maja, je bilo pred nekdanjo rudniško strojnico v Govcah zelo živahno. Društvo Govce je v sodelovanju z drugimi društvi in TIC Laško povabilo Jureta Longika, Jureta Torija ter plesalca Aljo Ferme in Saša Živanovića, da so izvedli neobičajni, vrhunski program.

 

»Stihi izbrane poezije, glas harmonike in strastni tango so valovili v tem čutnem večeru v izginuli vasi Govce,« smo brali kasneje na spletnem omrežju. Pa še: »Jurski par. Dva veličastna Jureta. Jure Tori virtuoz na harmoniki, Jure Longyka, nežen, krhek moški s čutnim globokim glasom. Zapeljivi tango z Aljo Ferme in Sašom Živanovićem ...«

 

Poleg Andreja Gučka, Slavka Stošicky in Rudija Medveda je izbral Longyka še pesmi Ivana Cankarja in se tako poklonil Cankarjevemu letu. Besede iz njihovih pesmi so rezale v noč in segale v dušo.

 

V Galeriji Strojnica, pred katero se je odvijal program, je pred kratkim nastala umetniška postavitev – okamnela rudarska oblačila, ki nosi naslov Odstiranja. Pripravila jo je skupina študentov Naravoslovno tehnične fakultete v Ljubljani - skupina pH16. Družbo jim dela razstava kiparke Milojke Drobne. Njene unikatne umetnine različnih velikosti izdeluje iz gline različnih barv. Naslov postavitve: Sence.

 

»V začetku junija bomo razstavi pospravili, saj načrtujemo dvodnevni Echo festival Govce,« pravi zgovorna predsednica KS Sedraž Miša Alešovec. »V petek, 8. junija, se bodo vrstile razne delavnice za otroke, obiskali nas bodo visoki gostje evropskega projekta Virtual Main, zvečer pa peli pevci iz Sedraža. Tudi naslednji dan bo pestro, saj bomo organizirali sejemski dan s predstavnimi in prodajnimi stojnicami. Za prijetno vzdušje pa bo poskrbela Rudarska godba iz Hrastnika. Tudi delavnice se bodo nadaljevale.«

 

Organizatorji bi bili veseli, da se prijavi čim več sodelujočih iz bližnjih krajev, zato prosijo, da jih za podrobnejše informacije pokličemo na gsm 031 659 213 ali pišemo na elektronski naslov: sedraz@ks.lasko.si .

 

Sobotni večer se je začel nekoliko stresno, saj je vse kazalo, da se bo vsak čas ulilo. Pa so se nastopajoči in obiskovalci vseeno odpeljali v idilično okolje, kjer se je čas nenadoma ustavil. Ne samo zaradi čarobnih melodij, čutne poezije in plesa, svoje so dodali tudi omamni vonji akacij, bližina gozda in temačno nebo, ki je dobrohotno vzdržalo do konca zadnjega stiha.

 

Če so obiskovalci Sedraža doslej poznali v Govcah le prijazno lovsko kočo s slikovitim okoljem, se bo odslej širil glas tudi o neobičajni galeriji v nekdanji rudniški strojnici.

 

 

Fanči Moljk