Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Hrstničani so osteoporozo preprečevali na Obali

Člani Društva za preprečevanje osteoporoze so se na soboto, 18. novembra, s polnim avtobusom Milana Laknerja, njihovega stalnega voznika, odpeljali iz Hrastnika na našo Obalo, kjer je potekal praznik kakijev. Seveda pa so si ogledali še marsikaj drugega.

 

»Bilo nas je 62 in najprej smo se ustavili v oljčniku Markočić – Vesel, kjer smo imeli predstavitev oljčnega nasada, »pripoveduje njihova predsednica Silva Centrih. »Videli smo tudi njihov način obiranja oliv z grabljicami in se v tem delu preizkusili tudi sami«.

 

Seveda so extra deviško tudi poskusili, prav tako refošk gospodarja Pavleta. Okusili so tudi živo kuhinjo - testenine s školjkami, ki je niso mogli prehvaliti.

 

»Obiskali smo največjega proizvajalca kakija, kjer smo jih lahko tudi nabavili,« nadaljuje Centrihova. »Po kosilu pa smo šli še na samo prireditev praznika kakija. Bilo je prelepo, saj nam je bilo tudi vreme naklonjeno.«

 

Nazaj grede so se ustavili tudi v »njihovi« Izoli, kamor zna v poletnih mesecih njihov avtobus že na pamet. Seveda predsednica Silva ne zamudi nobene priložnosti, da ne bi povabila v društvo še nove člane.

 

Fanči Moljk

Fotografije: arhiv društva