Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Karateist Denis Gorenc uspešno v novo sezono

 

Hrastniški Karate klub je eden izmed tistih klubov, ki se lahko ponaša z uspehi svojih tekmovalcev tudi na mednarodnem področju.

 

Trenutno je v klubu 9 registriranih tekmovalcev, od tega je 8 tekmovalcev mlajših kategorij. Denis Gorenc pa je edini tekmovalec v članski kategoriji športne borbe -67 kg, vendar se prav zaradi njegovih uspehov hrastniški klub lahko ponaša z uspehi na mednarodnem področju, ki so posledica sistematičnega dela, vztrajnosti in borbenosti.

 

Je član Slovenske karate reprezentance in še letos spomladi je tekmoval za obe reprezentanci, člansko in U-21. V svetovnem merilu je na WKF lestvici pri mlajših članih do 67 kilogramov zasedel najvišje 7. mesto, kar je izvrstna uvrstitev za slovenskega tekmovalca. V maju je dopolnil 21 let in tako se je začela njegova pot samo v članski konkurenci.

 

 

Zaradi študija na Fakulteti za šport v Ljubljani, trenira v Karate klubu Zmaj Ljubljana in hkrati predšolske in šolske otroke uči prvih veščin karateja. 

 

Po poletnih počitnicah brez tekmovanj, se je v septembru začelo »na polno« s KARATE1 – PREMIER LEAGUE Leipzig (Nemčija). Zaradi poškodbe med borbo, mu ni šlo vse po načrtih. V drugem krogu je po sodniški odločitvi slavil tekmovalec Luxemburga, čeprav bi bilo lahko tudi drugače.

 

Mednarodni karate turnir »KRANJ OPEN«, teden dni kasneje pa je bil začetek izvrstnih rezultatov, ki se nadaljujejo tudi v oktober. Slavil je kar v dveh kategorijah: športne borbe OPEN in športne borbe -67 kg. Dve zlati medalji in občutek dobre pripravljenosti sta mu dali novo energijo.

 

Na mednarodnem turnirju »CROATIA OPEN«, ki velja za enega najboljših na Hrvaškem, z veliko mednarodno udeležbo, se je po prepričjivih borbah kot edini Slovenec v članski kategoriji, prebil v finale. Tudi tam njegova borbenost in tehnično znanje nista razočarala. Zmanjkalo pa mu je malo športne sreče. Srebrna medalja šteje še veliko več, če vzamemo v oziroma, da je nastopil bolan.

 

Prvi teden v oktobru je nastopil na KARATE1 – SERIES A SALZBURG (Avstrija). Nastopilo je 1122 tekmovalcev iz 75 držav. Skupno 314 klubov iz vsega sveta.

 

V Denisovi kategoriji je bilo 177 tekmovalcev, kar je bilo največ v posamezni kategoriji. Začel je odlično in premagal tekmovalca iz Švice 3 : 0. v drugi borbi se je boril s starim znancem iz Hrvaške, s katerim sta se že večkrat srečala na tatamiju. Lansko leto je na »CROATIA Open zmagal Hrvat po dvomljivih sodniških odločitvah, letos pa se mu je Denis oddolžil za takratni poraz in ga premagal.

 

V tretjem krogu je bil premočan tudi za Belgijskega tekmovalca in nasmihala se mu je zmaga tatamija številka 5, kar bi pomenilo uvrstitev v četrt finale. Borbo je začel slabše in nasprotnik iz Francije je povedel kar s 4 : 0. njegova forma in borbenost, ki jo je pokazal v zadnjem mesecu, sta takrat prišla na površje. Nadoknadil je zaostanek in izenačil, vendar je zaradi pravila, da je zmagovalec tisti, ki dobi prvi točko, žal izgubil borbo. Končna osmina finala, pa je za svetovno K1 ligo velik rezultat.

 

Kljub vsemu je bil najboljši slovenski reprezentant na turnirju in odločen, da se naslednjič uvrsti še višje. Za njegove uspehe je zaslužen tudi trener Bojan Viktor Pižmoht, ki ga spremlja na skoraj vseh tekmovanjih, kjer tekmuje za Karate klub Hrastnik.

 

Po tekmi v Salzburgu je napredoval za 67 mest na svetovni WKF lestvici v kategoriji članov – 67 kilogramov in če bo šlo vse po njegovih pričakovanjih, za kar je pripravljen še bolj trdo delati, tudi Olimpijske igre v Tokiu niso nedosegljive sanje.

 

 

 

Karate klub Hrastnik