Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Koncert hrastniških pevcev za leto 2017 se je končal z gasilci

V četrtek, 11. maja in v petek, 12.maja, so imeli hrastniški pevci v dvorani DD tradicionalni letni koncert, ki je spet navdušil številne obiskovalce. To je edina hrastniška prireditev, ki ima v obeh dnevih zagotovljen obisk.

Letos so nastopili z novo zborovodkinjo Anjo Zalokar, ki je prevzela tudi ženski zbor. »Kar trikrat smo morali do nje, preden je pristala,« jo je v šaljivem tonu predstavil novi predsednik zbora Aleš Laznik.

Kot navadno, so koncert razdelili v tri dele, skozi katere jih je popeljala zgovorna Nina Pader, tudi avtorica veznega teksta.

V prvem delu so zapeli sedem pesmi, med katerimi niso manjkale narodne, dalmatinske, kot zadnja pa partizanska Hej tovariši, pri kateri je pritegnila cela dvorana. Spremljal jih je  harmonikar Stanislav Tomc.

Z odličnim vzdušjem so nadaljevali člani  ansambla Žarek, mlada glasbena skupina, ki prihaja iz okolice Velenja. Trije  fantje in dve dekleti so skupaj že od leta 2014. Hrastničani so jih že ob ob prvih taktih vzeli za svoje.

Tema letošnjega skeča, ki ga pripravijo pevci kar sami, so bili gasilci. Nič čudnega. V Sloveniji imamo okrog 123.000 članov prostovoljnih društev in okoli 1000 poklicnih. Tudi v našem koncu so prvi, ko je treba ob raznih nesrečah pomagati in med tistimi, ki znajo poskrbeti tudi za družabno življenje. Glavno besedo so imeli Aleš Laznik, Anton Hočevar, Maks Laznik in Joži Hriberšek, brez katere si tretjega dela koncerta ne moremo predstavljati. Poleg medsebojnih obtoževanj, duhovitih domislic in posrečenih dialogov v zvezi s požarno varnostjo, so tudi zapeli. Pesmi so bile hudomušno obarvane, primerne dogajanju na odru, kar povedo že naslovi: Na pomoč, Štirje fantje, Nedeljska maša … Spremljali so jih Štefan Kajič z ritem kitaro, Ana Kontič na harmoniki in basist Timotej Mastnak.

Obiskovalci so jim namenili izjemno dolg aplavz, kar je pripeljalo do tega, da so se jim ob podaljšku priključili tudi člani ansambla Žarek.

Aleš Laznik je tudi tokrat povabil v svoje vrste nove člane. Luka Jeraj, dijak srednje glasbene šole, je znižal njihovo povprečno starost na 40 let.Fanči Moljk