Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Kramarski sejem ob Dolanki

Letošnji kramarski sejem, ki pomeni poleg kupovanja sadik, suhega sadja, suhe robe in ostale krame, tudi enega največjih družabnih dogodkov na Dolu, je bil 10. marca dopoldne. Po 13. uri je večina že pospravljala, saj so se po 12. uri tudi kupci že porazgubili. Od 25 prijavljenih je bilo 23 prisotnih. Prvič so se predstavili člani Hortikulturnega društva Trbovlje.

Prodajalci tekstila pa tudi suhega sadja, čebulčka in fižola niso bili zadovoljni: »Vedno slabše je. Povsod je slaba prodaja.« Bolj iskani so bili domači proizvodi kruha in peciva, salame, bučno olje, predelava mesa…

Ivanka Rožej, predsednica Sadjarskega društva Hrastnik, ki je letos promovirala lesene gajbice vseh vrst, pa je dejala: »Opažam, da je tudi manj stojnic. Včasih so bile postavljene še na malem igrišču ob Dolanki.«

Nekaj posebnega je bila tudi stojnica Turističnega društva Hrastnik, organizatorja sejma. Že drugo leto so se namreč priključili na sejmu predstavniki Partnerstva LAS Zasavje. »Naša stojnica je bila predstavitvenega značaja,« je povedala Slavi Gala, predsednica, »zato je bila glavnina namenjena predstavitvi samega Programa razvoja podeželja 2014-2020 ter tudi raznih drugih zakonskih uredb, ki določajo delovanje Partnerstva LAS Zasavje. Predvsem pa smo želeli preko promocijskega gradiva predstaviti delovanje naših pogodbenih partnerjev, tako javni, civilni in ekonomski sektor, ter na tak način animirati lokalno skupnost, da aktivno pristopijo v sodelovanje s Partnerstvom LAS Zasavje.« Zanimanje je bilo veliko, zato si obetajo v prihodnje še več partnerskega sodelovanja.

Med sprehajalci smo opazili tudi aktivne člane Društva copatarjev, ki so bili v mislih že na svojem rednem letnem občnem zboru, ki traja na dan mučenikov že vse od leta 1957. Po celoletnem opazovanju so sprejeli medse novega člana Roka Frankoviča, kot smo izvedeli iz zanesljivih virov.

Fanči Mojk