Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Kontaktni podatki

Kontaktni podatki Občine Hrastnik

Občina Hrastnik
Pot Vitka Pavliča 5
1430 Hrastnik

Tel.: 03/56 54350
Fax.: 03/56 54369
E-pošta: obcina.hrastnik@hrastnik.si

Poslovni čas Občinske uprave
Pon, tor, čet: 8:00-15:00
Sre: 7:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

 

Uradne ure
Pon, tor: 8:00-12:00 in 13:00-15:00
Sre: 7:00-12:00 in 13:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

Imate vprašanje
Pišite nam, če imate vprašanje

Luštno je bilo - Starejši za starejše

Prostovoljke in prostovoljca v projektu Starejši za starejše za boljšo kakovost življenja doma pri DU Hrastnik z veseljem vsako leto dvakrat pripravimo sedaj že tradicionalni prireditvi v Knjižnici Antona Sovreta. Letošnje prve, na prvi pomladni dan, posvečene dnevu žena in materinskemu dnevu, so se udeležile predvsem ženske, ki so tako kot vedno napolnile prireditveni prostor. 

 

Našo prireditev je s svojo prisotnostjo, kratkim nagovorom in pohvalo počastil, vedno z glasnim aplavzom nagrajen, župan Miran Jerič, ki našemu projektu vsa leta izkazuje ne le moralno ampak tudi finančno podporo. Tokrat zadnjič v funkciji predsednika DU, je navzoče pozdravil in nagovoril tudi predsednik Franjo Krsnik. 

 

V dobro uro trajajočem programu, ki ga je vodila in povezovala koordinatorka Branka Roglič, smo najprej uživali ob petju in recitaciji malčkov vrtca Sonček, skupine Zmajčki, pod vodstvom Tatjane Gorenc in Nataše Perko. »Mi smo pa že zmaji«, so rekli pevci Svobode, pod vodstvom Aleša Laznika in ubrano, ob spremljavi kitare zapeli nekaj lepih slovenskih, takih, ki jih jih večina zna in jim vedo radi prisluhnemo in vsaj potihem zapojemo zraven. Deklice plesne skupine Tarče, ki jih vodi Lara Gornik, gibčne in neumorne, so s svojo pozitivno energijo navdušile vse. Azra Hankić, Jasmin Čajić, Melisa Mavri in Tjaša Vogrinc, učenci nižjega izobraževalnega standarda OŠ narodnega heroja Rajka Hrastnik pod vodstvom mentorice Alenke Razpotnik so uprizorili in zapeli staro narodno, malce zbadljivo pesmico Preljuba ti soseda. Lina Golotič je v marsikatero oko priklicala solzico, po koži pa kurjo polt, z res doživeto povedanimi mislimi in recitacijo o mami. Nekaj bi manjkalo, če ne bi bilo naših dveh humuristk, Jožice Hriberšek in Marije Sajovic. Ko oz. če se kaj takega zgodi v realnem življenju, ni prav prijetno. Mi pa smo se vseeno od srca nasmejali njunemu skeču o srečanju dveh dam »v najboljših« letih, ena bolj gluha kot druga, vsaka s svojimi križi in težavami in kaj se na koncu iz tega izcimi. 

 

Vse obiskovalke so tokrat prejele čestitke, ki so jih pod mentorstvom Andreje Peterlin izdelali učenci OŠ narodnega heroja Rajka in napletene okrasne prtičke, ki jih je izdelala naša prostovoljka Betka Novak.

 

Joži Umek