Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Mažorete Steklarske godbe uspešne v Laškem

Sekcija mažoret deluje pod okriljem Steklarske godbe Hrastnik že od leta 2009 in na raznih nastopih godbo slikovito dopolnjujejo. Udeležujejo se tudi  raznih tekmovanj, predvsem v državnem merilu. Pretekli vikend, 13. in 14. maja se je to dogajalo v Laškem, kjer so dosegle lepe uspehe.


Državno tekmovanje je potekalo v organizaciji laških mažoret.


V soboto so tekmovale mlajše mažorete v starosti do 10 let. V kategoriji prvi korak je tekmovalo sedem naših mažoret, ki so dosegle vrhunske rezultate: štiri srebrna in tri zlata odličja. Dekleta je odlično pripravila na tekmovanje mentorica Sara Zajc.

»V nedeljo so tekmovale naše mažorete v kategoriji kadet, kjer je bila najhujša konkurenca,« ne more skriti veselja predsednica Darja Jurgej. »V kategoriji kadet s palico je tekmovalo 11 ekip, ki so se najprej preizkusile v paradi, v kateri morajo med plesom prehoditi 45 metrov. Popoldan pa je sledilo tekmovanje v figurativi.«

»Dekleta so dosegla skupno osmo mesto, kar je za naše mažorete izjemen uspeh,« dodaja trenerka Jasna Blaj.

Zaradi bližine tekmovalnega mesta se je udeležilo dogodka veliko staršev, ki tudi sicer podpirajo prizadevanja vaditeljic in svojih otrok.

Ker se sezona nastopov pravzaprav šele začenja, bodo  hrastniške marionete imele še dovolj možnosti, da pokažejo svoje tekmovalne točke.

Fanči Moljk
Fotografije: arhiv mažoret in Boris Vrabec