Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Miklavževa otroška ustvarjalna delavnica »Ustvarjanje prazničnih voščilnic, izdelovanje palčkov iz storžev in barvanje prazničnih pobarvank«

 

Prvo decembrsko soboto so se v dvorani Večnamenskega družbenega objekta Podkraj v KS Steklarna že zgodaj dopoldne začeli zbirati otroci in njihovi spremljevalci. Vsi malo nestrpni in z velikim pričakovanjem, kakšne praznične izdelke bodo izdelovali.

 

Vodja delavnice, Lilijana Oplotnik je z Damjano in Matejem pripravila prazne voščilnice iz belega in barvastega papirja, celo kopico storžev različnih velikosti in škarij z motivi ter ogromno raznih nalepk, bleščic in okrasnega papirja.

 

Vendar, najprej jih je nagovorila predstavnica Turističnega društva Hrastnik, Janita Mežnar, ki je na kratka predstavila dejavnost turističnega društva, jim razdelila prospekte društva in različne bonbone in zaželela veliko uspehov na delavnici.

 

Pod vodstvom Lilijane in ob pomoči Damjane in Mateja so otroci pridno zarisovali izdelovali razne praznične voščilnice ter palčke iz storžev. Nekaj se jih je poizkusilo tudi v barvanju prazničnih pobarvank.

 

Skupinska slika z ustvarjenimi prazničnimi izdelki in voščilnicami in nasmejanimi obrazi je dokaz, da so otroci res uživali.

 

Na zaključku je vsak udeleženec odnesel domov svoje izdelke pa tudi čokoladnega parkelja, spremljevalca Miklavža, ki preganja poredne otroke, katerih pa danes na delavnici ni bilo.

 

Zahvaljujemo se vsem, ki so pomagali pri pripravi in izvedbi otroške delavnice: vodji delavnice, Lilijani, pa Mateju in Damjani.

 

 

 

Tekst in foto: Adi Zaletel