Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

MRD Dobova – RK Dol TKI Hrastnik 30:26 (15:18)

Liga NLB, liga za obstanek, 1. KOLO

MRD Dobova – RK Dol TKI Hrastnik 30:26 (15:18)

Športna dvorana Dobova, gledalcev 200. Sodnika Pirc in Deržek
 
DOBOVA:  Prezelj - 13obramb, Supančič, Blaževič -1 obr.; Zafran 1, Humek, Rožman, Toporišič, Krnc, Hardovič 6, Škoflek, Koprivc 7, Smojver 4, Kučič 1, Cigler, Milutinović 2, Hotko 9 (5). Trener Sirk

DOL: Seme -10obramb, Sikošek;  Klepej 7, Brilej 5(1), Ajdari 2(1), Zore 3(1), Blagotinšek, Pintar, Guček 3, Robnik, Ramić 1, Ribič 1, Jakopič 1, Simončič 3. Trener Jakopič

7 metrovke:  6/5; 3/3

Izključitve: 10 minut; 10 minut

Dolski rokometaši so v zaostali tekmi 1.kola končnice lige NLB za obstanek, v torek 14.3. gostovali v Dobovi in kljub odlični igri v prvem polčasu, na koncu morali priznati premoč domačinom.

Dolani, ki so med tednom zamenjali  prvega trenerja Primoža Cenkarja, so se izvrstno  znašli  na parketu športne dvorane  v Dobovi.  V vratih je mladi Žiga Seme več kot uspešno zamenjal prvega dolskega vratarja Domna Škorca in z nekaj odličnimi posredovanji že takoj na začetku opozoril nase. Jasmin Ramić je v uvodu popeljal Dolane v vodstvo, domači  pa so še uspeli izenačiti na 2:2, potem  pa so dolski rokometaši prevzeli pobudo in bili v zanesljivem vodstvu ves prvi polčas. V napadu so z preudarno igro in dolgimi napadi , kjer sta uspešno zadevala Gregor KLepej in Klemen Brilej, povsem  umirili igro domačih.  V 17. minuti so imeli Dolani tako lepo prednost -  11:7, v 28. minuti pa je ta znašala že pet golov  – 16:11. Do izteka prvega polčasa so domačini uspeli znižati visoko prednost Dolanov in kljub temu, so le- ti  na odmor odšli z lepo popotnico treh zadetkov.

Kristijan Simončič je na začetku drugega polčasa povišal prednost na 19:15, nato pa se je dolskim rokometašem v napadu povsem ustavilo. Do tedaj nezgrešljivi Klemen Brilej se je poškodoval, domači  pa so pred svojo glasno publiko strnili vrste v obrambi, kjer je za razliko od prvega polčasa svoje delo odlično opravil domači vratar Luka Prezelj, v napadu pa je bil nezgrešljiv Luka Koprivc. Z delnim rezultatom 5:0, so v 39. minuti izenačili na 19:19. Po neodločenem izidu 21:21 so domači dosegli tri zadetke v nizu in v 49. minuti povedli z 24:21. Odtlej so imeli tekmo v svojih rokah, Dolani so se sicer približali na dva gola zaostanka, nazadnje na 26:28, ko je drugič zapored zadel Janez Guček, kar pa je bil tudi zadnji zadetek dolskih rokometašev na tekmi.  S tem porazom so si Dolani močno otežili pričakovanja in želje po ohranitvi prvoligaškega statusa.

V naslednjem krogu, v soboto  18.3. dolski rokometaši v dvorani Dolanka gostijo RK Jeruzalem Ormož.

Zoran Zore