Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Kontaktni podatki

Kontaktni podatki Občine Hrastnik

Občina Hrastnik
Pot Vitka Pavliča 5
1430 Hrastnik

Tel.: 03/56 54350
Fax.: 03/56 54369
E-pošta: obcina.hrastnik@hrastnik.si

Poslovni čas Občinske uprave
Pon, tor, čet: 8:00-15:00
Sre: 7:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

Kontakt za medije
povezani@hrastnik.si

Uradne ure
Pon, tor: 8:00-12:00 in 13:00-15:00
Sre: 7:00-12:00 in 13:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

Imate vprašanje
Pišite nam, če imate vprašanje

Nakup dveh respiratorjev za Splošno bolnišnico Trbovlje

Splošna bolnišnica Trbovlje (SBT) bo v ponedeljek bogatejša za dva respiratorja in 6.000 mask. Denar zanju so na pobudo Dewesofta in županov ter županje zasavskih občin zbrala zasavska podjetja. Pri dobavi Dewesoft izkorišča svoje povezave na Kitajskem.

 

Takoj po izbruhu epidemije zaradi koronavirusa se je podjetje Dewesoft, d. o. o., odločilo izkoristiti poslovne povezave na Kitajskem in je naročilo respirator. Tehnične karakteristike so potrdili slovenski zdravstveni strokovnjaki in odgovorni v SBT.

 

Za nakup drugega respiratorja so se odločile Občine Hrastnik, Zagorje ob Savi in Trbovlje. Ob usklajevanju dejavnosti s civilno zaščito in ob naraščanju števila okuženih in vse večji obremenitvi občin v skrbi za občane so se zasavski podjetniki odločili priskočiti na pomoč.

 

»S to donacijo smo želeli podpreti lokalno bolnišnico, kot tudi občine v njenem poslanstvu vsakodnevne skrbi za občane, ki so brez njihove pomoči nemočni. Glede na velikodušen odziv podjetji in preseženo vrednost potrebnih donacijskih sredstev, je bilo dvema respiratorjema dodanih tudi 6.000 kosov zaščitnih mask KN95. Občine so pripravile denar, a smo se podjetniki odločili, da njihovo pobudo pozdravimo, a denar zberemo izven proračunov. Občinski denar bo nepogrešljiv pri skrbi za ljudi. Tam se podjetniki težje znajdemo, kako biti v pomoč,« so zapisali v Dewesoftu.

 

Pobudniki akcije so bili Dewesoft, župana in županja občin Hrastnik, Zagorje in Trbovlje, donatorji pa so: Dewesoft, Eti elektroelement, Steklarna Hrastnik, Rudis, AGM Nemec, Strips elektrotehnika, Lumenia, Xella porobeton SI, Spectra 9, TKI Hrastnik, Chipolo, Solton, Avtohiša Malgaj, Malgaj d.o.o., Tevel, Mobilis, Kovit projekt, Prototip CC, JE & GR, Delta T, Romss in TIM pohištvo. Denar so zbrali praktično v enem dnevu.

 

Oba respiratorja in maske bodo vodstvu SBT predani v ponedeljek. Cena respiratorja na trgu je približno 30 tisoč evrov.

 

vir fotografije: ustanove.zdravstvena.info