Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Okrogel jubilej poroke ob zvokih citer

 

 

Planinski dom Gore, kjer se je v zadnjih letih izvedlo veliko okroglih jubilejev porok, je bil minulo soboto prizorišče prav posebne poroke. Albin in Stanislava Dušak sta v prelepem razgledu na okoliške hribe, z zlato poroko praznovala petdeset let skupnega življenja. Okrogle jubilej je potrdil župan Miran Jerič, v navzočnosti družine in številnih gostov. Slovesnost je bila odlično pripravljena in nabita s čustvi, najlepši trenutek obreda pa je sledil po poljubu zlatoporočencev, saj nam je citrarka Janja Brlec zaigrala in zapela eno izmed najlepših slovenskih balad »Le s teboj«. Le redki so pri tem lahko zadrževali solze.

 

Albin je bil izredno marljiv in odgovoren fantič, zato je uspešno zaključil šolo in se zaposlil kot sobopleskar pri Komunalnem obrtnem podjetju Hrastnik.

 

Pa vendar je želel nekaj več, zato se je odločili da si zaposlitev poišče v tujini. V tem času je nedaleč od njegovega doma preskočila iskrica ljubezni do bodoče žene Stanislave. Živeti v tujini vrsto let, daleč od soproge, družine in prijateljev je bilo izjemno težko, zato se je vrnil domov k družini, kjer se je zanj pričelo novo poglavje v življenju. Je človek, ki je nenehno v gibanju, zato ima tudi v jeseni življenja številne hobije, s katerimi si bogati življenje in v katerih najde sprostitev in notranji mir. V mladosti se je rad posvečal kolesarstvu, v jeseni njegovega življenja pa obožuje sprehode v naravi.

 

Stanislava se je po končani osnovni šoli zaposlila v Steklarni Hrastnik, nato pa z delom nadaljevala v Sijaju Hrastnik, ki mu je ostala zvesta vse do upokojitve. Bila je izredno marljivo dekle, veselega duha, usoda pa je želela, da je spoznala Albina, s katerim ste se pred petdesetimi leti poročila. Z rojstvom sinov Aleša in Janeza so postali prava družina. Nikoli ji ni bilo težko, saj ji je vera v družino vedno znova vlivala dodatno moč in pozitivno energijo.

 

Danes sta ji v veselje vrtnarjenje in skrb za vnuke, ki ju radi obiščejo na domu. S svojo ljubeznijo, modrostjo in požrtvovalnostjo sta dala skupaj z Albinom svoj trajnostni prispevek k njihovem odraščanju.

 

»Prepričan sem, da sta dala dober zgled svojim potomcem,  da bodo  radostne trenutke tega slavja  radi delili z vama in da vama iskreno želijo vse najboljše tudi v naprej!« je zaželel nasmejanima zlatoporočencema župan Miran Jerič.