Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Oktobrska dela na dolski šoli

Dela na dolski šoli potekajo nemoteno in po načrtu. Do konca avgusta so bila v grobem zaključena rušitvena dela severnega trakta in strehe ter zadnje etaže zahodnega trakta. Vzporedno je bila zgrajena nova infrastruktura - elektro, kanalizacija, vodovod in plin za napajanje vrtca ter v vrtcu urejena nova toplotna postaja na plin. Preko zunanjega igrišča pri Dolanki je bil v skladu s spremembami OPPN Dol urejen tudi nov, varen dostop za vrtec Lučka na Dolu.

 

V oktobru je bila dokončana kompletna temeljna plošča severnega trakta, vsa kanalizacija pod temeljno ploščo, vse armirano-betonske nosilne stene pritličja in medetažna AB plošča nad pritličjem. Izvedena sta tudi stopniščno jedro in dvigalni jašek pritličja.

 

Vzporedno se izvajajo vsa potrebna instalacijska dela na lokacijah, kjer instalacije potekajo v armirano-betonskih stenah in ploščah. Na zahodnem traktu so končali montažne lesene obodne in notranje stene III. etaže, kompletno ostrešje ter krovsko-kleparska dela. To so zaenkrat opravljena obrtniška dela, ostala pridejo še na vrsto.

 

Krajani Dola, predvsem tisti, ki stanujejo v bloku nasproti šole, spremljajo delo z velikim zanimanjem. »Zelo pridni so,« je dejal eden izmed stanovalcev. »Zjutraj začnejo z lučko na glavi – kot kaki rudarji. Prav tako si svetijo okoli 19.ure, ko že nastopi tema in zaključujejo…« Seveda pa se najdejo na spletu tudi večni dvomljivci, ki trdijo, da dela ne bodo končali v dogovorjenem terminu.

 

Fanči Moljk