Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

OTROŠKA USTVARJALNA DELAVNICA »Noč čarovnic je pred nami«

Zadnjo oktobrsko soboto, 27.10., je bilo v veliki dvorani Večnamenskega družbenega objekta Podkraj v KS Steklarna zelo živahno. Otroke in njihove spremljevalce  so pozdravile  buče: majhne, malo večje, pa tudi okrasne buče. V pisanih barvah so se ponujale na veliki mizi, družbo so jim delali veliki in majhni jesenski listi, jesensko cvetje in jesenski plodovi. Malce odmaknjena vstran jih je opazovala velika oranžna buča, ki bo stražarila objekt VDO v času krompirjevih počitnic in pa seveda v noči čarovnic.

 

Pod vodstvom izkušene in priznane animatorke in mentorice Lilijane Oplotnik in ob pomoči  naših mojstrov univerzalnih ročnih spretnosti : Mateja Kaiserja in Nika Skočirja ter Damjane Blagotinšek, so otroci zarisovali oči, usta in nos na svojo bučo . Z ostrim nožem je Matej izrezoval odprtine na bučah , Niko  pa je za odprtine poleg noža uporabil tudi akumulatorski vrtalnik, medtem ko so otroci komaj čakali, da očistijo in dodelajo izbrane buče.

 

Lilijana je  med tem radovednim otrokom in spremljevalcem ponudila zelo različne  ustvarjalne izzive: od izrezovanja duhcev iz papirja, barvanje duhcev, bučk in drugih jesenskih izdelkov. Otroci so bučna semena marljivo očistili in pripravili za sušenje, da bodo pozimi z njimi nakrmili ptice.

 

Vsak otrok na delavnici je pridno zbiral svoje izdelke in jih na koncu  ponosno odnesel domov.

 

Ustvarjanje bučk in drugih izdelkov je kar prehitro minilo: mojster Matej je moral pohiteti, da je izrezal veliko oranžno bučo, ki bo nekaj časa stražila v  našem večnamenskem družbenem objektu.

 

Zahvaljujemo se vsem, ki so pomagali pri pripravi in izvedbi otroške delavnice,  generalnem sponzorju Steklarni Hrastnik - Hrastnik 1860, Občinski zvezi DPM Hrastnik, za pripravo in vodenje delavnice, Vrtnarstvu Napret iz Marnega za  buče in Vojki Povše Krasnik za podarjeno veliko oranžno bučo ter seveda Mariji Holešek, ki vsako leto delavnico obogati s čudovitim jesenskim  cvetjem, raznobarvnimi  okrasnimi bučkami in jesenskimi pridelki.

 

Scenarij delavnice: Lilijana Oplotnik

Tekst  in foto: Adi Zaletel