Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Otroška ustvarjalna delavniica "Noč čarovnic je pred nami"

Pa smo jo doživeli in preživeli, seveda   ustvarjalno delavnico  za otroke, na kateri so kraljevale raznobarvne , vesele, žalostne in tudi strašne buče obdane s pisanim jesenskim cvetjem

Zadnjo oktobrsko soboto je bila velika dvorana Večnamenskega družbenega objekta Podkraj v KS Steklarna skoraj premajhna. Kar čez noč so se pojavile  buče, majhne,  malo večje, pa okrasne buče .V  pisanih barvah so se ponujale na veliki mizi, družbo so jim delali veliki in majhni jesenski listi, pa jesensko cvetje in jesenski plodovi. Malce odmaknjena vstran jih je opazovala velika oranžna buča, ki bo stražarila objekt VDO  v času krompirjevih počitnic in pa seveda v noči čarovnic.

Pod vodstvom izkušene in priznane animatorke in mentorice Lilijane Oplotnik in ob pomoči  Mateja Kaiserja, našega Gospoda Multipraktika, sicer pa podpredsednika KS Steklarna, so otroci pridno zarisovali oči, usta in nos na svojo bučo . Z ostrim nožem je Matej izrezoval odprtine na bučah  in jih podajal  otrokom , ki so komaj čakali, da lahko očistijo buče.

Lilijana  je   medtem  radovednim otrokom in njihovim staršem oziroma spremljevalcem ponudila zelo različne   ustvarjalne izzive : od izrezovanja duhcev iz kartona,  barvanje duhcev in bučk in drugih jesenskih izdelkov  ter izdelavo leplenk iz koruznih zrn in drugih semen.

Vsak otrok  delavnici je pridno zbiral svoje izdelke in jih  na koncu   ponosno odnesel  domov 

Ustvarjanje  bučk in drugih izdelkov je kar prehitro minilo, tako je le malo časa ostalo  za  izdelavo skupnega izdelka tokratne delavnice, to je velike in strašne oranžne buče,ki bo nekaj časa stražarila v   našem večnamenskem družbenem objektu.

Zahvaljujemo se vsem , ki so pomagali pri pripravi in  izvedbi otroške delavnice : Lilijani,  Mateju , pa tudi Damjani.

 Zahvaljujemo se generalnem sponzorju  Steklarni Hrastnik- Hrastnik 1860, Občinski zvezi  DPM Hrastnik    za pripravo in vodenje delavnice,Vrtnarstvu Napret iz Marnega za   buče in  Katjuši Laznik  za  podarjene velike oranžno-zelene buče ter Mariji  Holešek  za podarjeno  čudovito jesensko  cvetje , raznobarvne   okrasne bučke in jesenske pridelke

 

Scenarij delavnice:  Lilijana Oplotnik

 

Tekst   in foto:  Adi Zaletel