Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Predavanje »Pomladanska opravila v zelenjavnem in cvetličnem vrtu in sadovnjaku« v Krajevni skupnosti Steklarna

 

V torek, 27.2.2018 smo v Večnamenski družbeni objekt Podkraj povabili našo priznano strokovnjakinjo s področja agronomije in permakulture, Nado Grešak, ki je pripravila zelo poučno predavanje o pomladanskih opravilih v zelenjavnem in cvetličnim vrtu ter sadovnjaku.

 

V veliki dvorani Večnamenskega družbenega objekta Podkraj se je zbralo kar nekaj zagrizenih vrtičkarjev, ki so iz prve roke dobili odgovore na svoja vprašanja in predvsem koristne nasvete.

 

Praktični nasveti predavateljice, ki svoje znanje, obogateno z večletnimi izkušnjami na obravnavanih področjih, prenaša na udeležence predavanj, so dobra popotnica za bolj kvalitetno in redno domačo oskrbo z zelenjavo, sadjem in jagodičevjem ter pravilno nego in oskrbo grmovnic.

 

V krajevni skupnosti Steklarna že več let organiziramo predavanja s ciljem oživitve domače oskrbe, to je samooskrbe občanov, zato so takšna predavanje stalnica v našem programu dela. Seveda pa pričakujemo veliko večji odziv občanov ter naše zavedanje in spoznanje, da lahko sami zase na področju oskrbe s sadjem, zelenjavo in jagodičevjem veliko storimo, če pridobimo nekaj osnovnega znanja in praktičnih nasvetov .

 

Zahvaljujemo se Nadi Grešak za zelo poučno in koristno predavanje.

 

 

Besedilo in fotografije: Adi Zaletel