Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Prireditev Zasavc leta 2016 tokrat v Trbovljah

Prireditev Zasavc leta 2016 je potekala v sredo, 15. marca, v Delavskem domu Trbovlje, kamor so prišli tudi vsi nominiranci. Predlagani so bili: ravnateljica Srednje tehniške in poklicne šole Marjetka Bizjak, srebrni olimpijec Peter Kauzer, pilota Jure Knez in Matevž Lenarčič in ulični košarkar in učitelj športne vzgoje na Osnovni šoli Ivana Cankarja Gašper Ovnik.

 

Prireditev so popestrili pevci in pevke Mešanega mladinskega pevskega zbora Gimnazije in ekonomske srednje šole Trbovlje in plesalke plesnega kluba Kattan, točke pa je povezovala Karmen Cestnik. Vse navzoče sta pozdravili predsednica Akademije Zasavc leta Ana Režun in županja Jasna Gabrič; Režunova in lanski Zasavc leta Simon Tanšek pa sta na koncu razglasila letošnjega zmagovalca Gašperja Ovnika, uličnega košarkarja in učitelja športne vzgoje na Osnovni šoli Ivana Cankarja.

 

S posameznimi nominiranci  sta se pred tem pogovarjala Marko Planinc in Tatjana Polanc Kolander. Vprašanja, ki so bila hudomušna, duhovita in zanimiva, so se vrtela o njihovega izjemnega dela, načrtih in kaj jim je dalo Zasavje. Vsi so tudi priznali, da so zelo navezani na ta konec Slovenije. Največkrat izrečeni imeni tega dogodka pa sta bili Jože Ovnik in Rado Kališnik. Vsi so dobili namreč za spomin Ovnikov kariportret in Kališnikovo stekleno skulpturo.

 

Fanči Moljk