Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Pustni ples 2018 na Dolu privabil številne maškare

 

 

Pustna prireditev, ki je lani navdušila krajane in druge obiskovalce, je gotovo spodbudila člane Sveta KS Dol pri Hrastniku in Mladinskega centra Hrastnik, da so se ponovno lotili organizacije tega veselega dogodka.

 

Tudi letos so imeli srečo pri izbiri glasbene skupine, saj so člani Folk idolov znani po tem, da znajo ustvariti s svojimi komadi dobro razpoloženje. AGM Nemec pa je tudi tokrat poskrbel za dobro večerjo in ostalo postrežbo.

 

Da ne govorimo o slikovitih maškarah. Že bežen pogled po zasedenih mizah je pokazal, da so skoraj vsi obiskovalci oblečeni v različne maske. Strah so zbujali pirati pa smrtniki, pa drugo nagrajene punce z dolskega britofa, da o gangsterju Al Capone s spremljevalci ne govorimo. Varnost pa je zbujala zdravstvena ekipa z zdravniki kirurgi in pomočnicami. Nudili so ugodnost, da smo se lahko naročali brez čakalne dobe. Tudi smejkoti so vplivali spodbudno. Občudovanja vredna je bila aktualna olimpijska ekipa, ki je predstavljala razne  športne panoge z olimpijskim ognjem na čelu. Prejeli so tretjo nagrado. Nehvaležno četrto mesto je pripadlo Kim Džong Unu, ki je ves čas skrbel, da smo opazili njegov uspeh: Trampu je prevzel Melanijo, ker poseduje boljšo raketo. Najbolj pa so razturale branjevke z Dula. Že pred večerjo AGM Nemec so vsem postregle z zeljem, suhimi klobasami, s suhim sadjem, s keksi .. Kasneje pa so radodarno delile s svoje bogato založene stojnice domače pridelke in izdelke: rezance, medico, suho sadje, buče .. Na vprašanje, kje so dobili stare obleke, so povedali, da v Logatcu pri Andrejinih sorodnikih. »Tam smo našli tudi voziček, ki že nekaj časa ni bil v rabi. Malo čiščenja in podmazanja koles in rude, pa je bil spet v funkciji,« so dodali. »Aleksej je našel tudi staro šajtrgo, jo popravil in jo dal v funkcijo. Tudi obleke smo oprali in izbrali, kar nam je ustrezalo. Dokupili smo lasulje, zobe, očala in krogle za umetne »joške«. Naredili obesek in izžgali napis na tabli.«

In ena izmed njih, ne vemo, ali je bila Tončka, Joži, Neža, Mara, Rozi ali Lojzka, je dejala: «Res je bilo fajn, škoda da niso maškare večkrat na leto ...«

 

Prireditev so tudi letos  finančno pomagali izpeljati MC Hrastnik, Podjetje AGM Nemec, Rudis d. o. o., Občina Hrastnik, Spectra 9 d. o. o.

 

Nagrade pa so prispevali: Forstek d. o. o., Mesni diskont Vidmar Dol pri Hrastniku, Mesnica Kramžar Trbovlje, Spar Hrastnik in AGM Nemec d.o.o.

 

Fanči Moljk