Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Rajsko smučišče na Kalu bo začelo obratovati v soboto, 9.decembra

Smučišče Rajska dolina na Kalu je že več deset let priljubljena točka za ljubitelje smučanja, zato vsako leto težko čakajo, da zapade dovolj snega. Poznajo ga tudi izven Zasavja, saj je lokacija bolj ugodna kot vožnja na Gorenjsko ali čez mejo. Posebno za družine z otroki.

 

Letos ga bodo odprli že v soboto, 9. decembra, ob 9. uri in zaprli ob 16. uri. Prav tako bo odprto v nedeljo, na praznične dni in med počitnicami. Lahko pa se posamezne skupine dogovorijo z vodilnimi člani Smučarskega društva, da organizirajo dopoldansko vožnjo za rekreacijo ali tekmovanje. Pokličejo naj na eno izmed številk telefona, ki so objavljeni na spletu. Predsednik društva Ivan Potrata je dosegljiv na: 040 520 371.

 

Pred odprtjem smučišča je Potrata povedal: »Smučišče je pripravljeno in urejeno, kot je treba – poteptano, opremljeno z znaki, zaščitno mrežo,... V sredo dobimo republiško inšpekcijo, ki bo teren pregledala in izdala dovoljenje za obratovanje. Zelo smo hvaležni vsem sponzorjem in Občini Hrastnik, ki nam finančno pomagajo, prav tako krajanom Kala, ki živijo z našim smučiščem. Zahvaliti se moram še posebej Alešu Gorencu, ki vedno priskoči na pomoč pri teptanju z ratrakom. Nas pa žalosti, da se najdejo posamezniki, ki širijo glede obratovanja napačne informacije. Vsi zanesenjaki, ki delamo prostovoljno že vrsto let, si tega ne zaslužimo.«

 

Pred smučiščem je urejeno parkirišče, saj leži tik ob cesti, ki vodi iz Hrastnika oziroma z Dola do bližnjega planinskega doma na Kalu. Smučišče z vlečnico leži na nadmorski višini od 830 do 950 metrov in je dolgo 450 metrov. Primerno za lažje in srednje zahtevne smučarje. Vedno je prisoten tudi reševalec, kar zahtevajo zakonska pravila.

 

Fanči Moljk