Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Jesenska otroška ustvarjalna delavnica v KS Steklarna

Zadnjo oktobrsko soboto je v Večnamenskem družbenem objektu Podkraj, v organizaciji Krajevne skupnosti Steklarna in ob sodelovanju z Občinsko zvezo prijateljev mladine Hrastnik, potekala že deveta otroška ustvarjalna delavnica v tem letu. Udeležilo se je je 18 otrok.

 

Delavnico je vodil priznani športnik in animator, Jure  Jazbec, ob asistenci Maše Kladnik in pomoči vsestranskih mojstrov ročnih del, Nika Skočirja in Mateja Kaiserja. Na raznobarvne bučke  različnih velikosti, so otroci  narisali svoje zamisli o izgledu bučk, tako da so imeli Jure, Matej in Niko polne roke dela z rezljanjem bučk.

 

Maša je  je radovednim otrokom in njihovim staršem oziroma spremljevalcem ponudila zelo različne ustvarjalne izzive : od izrezovanja duhcev iz kartona, barvanje duhcev in bučk, izdelavo živalic iz kostanja, izdelavo lepljenk iz koruznih zrn in drugih semen, do izdelave skrivnostno povitih kozarcev z velikimi strašnimi očmi. 

 

Seveda je vsak otrok zbiral svoje izdelke in jih ponosno odnesel domov.Ustvarjanje izdelkov je kar prehitro minilo, tako je le malo časa ostalo  za napihovanje raznobarvnih balonov in za skupinsko sliko udeležencev delavnice ter za  krajšo sprostitev  na otroškem igrišču.

 

Skupni projekt medgeneracijskega druženja je bila tokrat  izdelava velike in strašne  oranžne buče, ki bo nekaj časa stražarila v našem večnamenskem družbenem objektu. 

 

Na koncu so otroci drug drugemu zaželeli strašno noč čarovnic in na snidenje na naslednji delavnici v začetku meseca decembra.

 

Zahvaljujemo se vsem prostovoljkam in prostovoljcem, ki so pomagali pri pripravi in  izvedbi otroške delavnice : Juretu, Maši, Mateju, Niku, pa tudi Damjani.

 

Seveda gre pa največja zahvala vodji projekta otroških delavnic, Nini Pečnik, ki je s postavitvijo različnih dejavnosti  na delavnici znala spodbuditi neomejeno otroško ustvarjalnost , kar je seveda zagotovilo za udeležbo na naslednjih delavnicah za otroke.

 

Zahvaljujemo se generalnem sponzorju  Steklarni Hrastnik- Hrastnik 1860, Občinski zvezi  DPM Hrastnik  za materialno pomoč, Vrtnarstvu Napret iz Marnega za  raznobarvne  bučke, Nadi Grešak  za velike oranžne buče ter Mari Holešek,  za podarjene jesenske pridelke, cvetje in bučke.

 

 

Tekst  in foto:  Adi Zaletel