Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Športno popoldne šolarjev s hrastniškimi uspešnimi športniki

OŠ NH Rajko Hrastnik je v petek, 5. maja, skupaj z znanimi hrastniškimi športniki organizirala v sklopu projekta Zdrava šola športno popoldne.


»Skupine učencev so se  pod vodstvom hrastniških uspešnih športnikov pomerile v različnih športnih disciplinah,« je povedala glavna organizatorka Nataša Kreže. »Poleg tega so bile postavljene stojnice, kjer so javni zavodi in društva na različne načine promovirali zdrav način življenja.«


Na posameznih točkah, kjer so skupine izvajale naloge, so jim pomagali uspešni hrastniški športniki, ki so se odzvali na povabilo šole. Sodelovali so tudi na koncu, ob razglasitvi rezultatov in podelitvi priznanj ter medalj. Prisotni so bili naslednji hrastniški športniki: Denis Šketako, Peter Kauzer, Janoš Peterlin, Miran Cvet, Barbara in Urša Haberl, Tamara Pavčnik, Matic Babič, Miha Halzer in Marko Tušek.
 
Ravnateljica Marina Kmet je bila zadovoljna z obiskom, saj je to ena izmed akcij, ki propagira šport kot zdrav način življenja. Prijavilo se je 96 otrok. Župan Miran Jerič pa se je spomnil, da dogodek sovpadal s svetovnim dnevom gibanja. Pohvalil je organizacijo, nastopajoče in še posebno športnike, ki so se odzvali vabilu.


Obiskovalci so si lahko izmerili krvni sladkor in poskusili, kaj so pripravili mladi kuharji. Seveda so prireditev pohvalili tudi športniki, saj dobro vedo, da se začne vzgoja za zdravo športno življenje že v zgodnjih otroških letih. In starši jim dajejo največjo doto, če so pri tem uspešni.

Fanči Moljk
Fotografije: arhiv šole in zon.si