Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Svečanost ob 3. juliju s podelitvijo občinskih priznanj in nagrad za leto 2017

Slovesen ton letošnji proslavi ob občinskem prazniku je dal že prihod predsednika države Boruta Pahorja v dvorano Delavskega doma, ki ga je spremljal župan Miran Jerič. Vokalna skupina Jazzva, ki je tudi kasneje v programu navduševala številno občinstvo, pa je zapela himno.

 

  

Župan Miran Jerič je v svojem govoru predstavil dosežke, ki jih je občina izvedla v preteklem letu oziroma so prav zdaj v teku, kot so energetska sanacija javnih objektov (osnovna šola, bazen, športna dvorana na Logu, občinska stavba), sanacija plazov in ureditve cest, ki so jih v različnih krajevnih skupnostih odprli v teh dneh. Seveda je poudaril tudi večletno težnjo po cesti do Zidanega Mostu, ki bi razbremenila Dol in bolj odprla okno v svet. Izrazil je veselje ob dejstvu, da se je pričela gradnja oziroma rekonstrukcija šole na Dolu, ki bo končana že čez eno leto.

 

  

S ponosom je govoril o občanih, ki se združujejo tudi na športnem in kulturnem področju, kjer doživljajo lepe uspehe tudi na mednarodni ravni. Letos smo slavili tudi 130-letnico neprekinjenega delovanja Prostovoljnega gasilskega društva Hrastnik, Vrtec Hrastnik je kot najstarejši vrtec v Zasavju obeležil 110. obletnico delovanja. Hrastniški lutkarji so praznovali 70 let, 40. leto smo se že sestali na Večeru športa v organizaciji Športne zveze Hrastnik, Srbsko kulturno društvo Sava Hrastnik, ki je tudi med letošnjimi občinskimi nagrajenci, pa deluje že 20 let.

 

  

Čestital je tudi letošnjim občinskim nagrajencem. S Franjem Krsnikom, predsednikom komisije za občinska odlikovanja in priznanja sta podelila bronasta priznanja, ki so jih prejeli KUD Sava Hrastnik za delo in uspehe na področjih društvenih dejavnosti, Rudi Saviozzi za dolgoletno članstvo ter predsedovanje v Združenju šoferjev in avtomehanikov ter Gledališka skupina Dol za dolgoletno uspešno delovanje na področju gledališke umetnosti. Srebrno pa je prejel Timotej Funkel za delo in uspehe na družbenem področju.

 

  

Županovo zlato pero pa je izročil Neži Šmid in Anamariji Dečman. Zaslužili sta si ga za odličen uspeh v vseh letih – same petice, za vzorno vedenje ter izjemne dosežke na različnih državnih tekmovanjih. Kot prejšnja leta je tudi letos spremljal utemeljitve nagrad simpatičen videofilm, ki je približal posamezne nagrajence tudi po človeški plati.

 

  

Predsednik Borut Pahor je v svojem govoru večkrat ponovil, kako pomembno je bilo v zadnjih 25 letih delo županov, ki so pomembno prispevali k temu, da je postala naša država uspešna. Občine so reševale probleme bolje kot so jih reševali na državni ravni. Poleg materialnih uspehov so skrbeli tudi za medsebojne človeške odnose in krepili solidarnost med ljudmi. Na koncu je županu Jeriču v luči lanskih praznovanj 25. obletnice samostojnosti in letošnjih obeleževanj 25. obletnice mednarodnega priznanja Republike Slovenije podaril slovensko zastavo, simbol naše enotnosti.

  

 

Občani so se v velikem številu udeležili družabnega srečanja pred dvorano, kjer so med drugimi za dobro počutje poskrbeli tudi kulturna skupina Funšterc team Boben-Čeče z zasavskimi jedmi in ekipa Kmečkih žena in deklet Hrastnik s poticami in pecivom.

 

  

Fanči Moljk

Fotografije: Branko Klančar