Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Udeležba OZSČ Hrastnik v mednarodni strelski ligi Alpe-Adria 2017

Mednarodna strelska liga Alpe-Adria je tekmovanje v streljanju s pištolami in revolverji od kalibra 7,62 mm in naprej. Organizira se vsako leto in traja načelno od aprila do oktobra. V ligi nastopajo ekipe in posamezni tekmovalci strelskih organizacij in drugih organizacij, ki se ukvarjajo s strelstvom skladno z zakonodajo v Republiki Sloveniji.

V ligi se tekmuje v naslednjih disciplinah: 

disciplina pištola: pištola velikega kalibra - od kalibra 7.62 mm naprej in

disciplina revolver: revolver velikega kalibra - od kalibra 7.62 mm naprej.

                

Tekmovanje v obeh  disciplinah se odvija v preciznem streljanju po naslednjih propozicijah:

Strelja se v tarčo za pištolo R50,  na oddaljenosti 25 metrov. 

Posamezno  disciplino  sestavlja  20  tekmovalnih  strelov (dve seriji po 10 strelov). 

Vsaka serija je časovno omejena na 10 minut. 

V vsaki seriji se v vsako od dveh tarč ustreli po 10 strelov. 

Pred  pričetkom vsake discipline strelec strelja eno  poskusno serijo petih strelov.

Tekmovalno ekipo sestavljajo trije  tekmovalci. Ekipa je lahko  ženska, moška ali  mešana. Ligo sestavlja praviloma do osem kol. Liga je veljavna, v kolikor je izvedenih vsaj šest kol. 

Za skupni rezultat se seštevajo doseženi krogi  posameznih kol, pri čemer se odšteje kolo,  kjer je posameznik ali ekipa dosegla najnižji rezultat. Na zadnjem tekmovanju v sezoni se razglasijo skupni rezultati ter  podelijo pokali in medalje za  najboljše posameznike in ekipe za obe disciplini.

Najvišji organ lige je Koordinacija  strelskih društev, ki skrbi za tehnično in organizacijsko pravilnost izvedbe lige Alpe–Adria.  

Okvirni urnik lige Alpe- Adria v letošnjem letu:

KOLO

DATUM

ORGANIZATOR

KRAJ TEKMOVANJA

I.

8.4.2017

SD Dušan Poženel

Rečica pri Laškem

II.

15.4.2017

SK Maribor

Maribor

III.

22.4.2017

SD Fenix

Maribor

IV.

13.5.2017

SD Kidričevo

Kidričevo

V.

27.5.2017

ŠD ZPE

Ljubljana

VI.

10.6.2017

OSK Devetka

Maribor

VII.

9.9.2017

OZSČ Hrastnik

Hrastnik

VIII.

23.9.2016

SD Policist

Maribor

 

SD Dušan Poženel v Rečici pri Laškem je odlično organiziralo  8. aprila 2017  prva kolo lige Alpe-Adria. Tekmovanja v disciplini »pištola« se je udeležilo 25 ekip, oziroma 82 posameznikov, v disciplini »revolver« pa 23 ekip oziroma 76 posameznikov. 

V ligi Alpe-Adria že štiri leta uspešno sodeluje OZSČ Hrastnik s svojo strelsko sekcijo. Člani strelske sekcije tekmujejo v obeh disciplinah. OZSČ Hrastnik se je lige udeležilo z dvema 3-članskima ekipama: OZSČ Hrastnik 1 (Bogdan Kovčan, Renato Saviozzi, Tadej Logar)  in OZSČ Hrastnik 2 (Ludvik Žabkar, Branko Šmit, Gregor Koritnik)  in dvema posameznikoma (Igor Zavrašek in Nermin Tatlič). V streljanju s pištolo so ekipno dosegli 20. mesto (OZSČ Hrastnik 1) in 23. mesto (OZSČ Hrastnik 2). V streljanju z revolverjem pa so ekipno dosegli 13. mesto (OZSČ Hrastnik 1) in 23. mesto (OZSČ Hrastnik 2). Najboljši med posamezniki iz OZSČ Hrastnik v obeh disciplinah je bil Tadej Logar. 

Besedilo: Jani Zore

Fotografije: Tadej Logar