Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

V galeriji DD fotografska razstava članov Foto kluba Hrastnik

Člani Foto kluba Hrastnik so pripravili v galeriji delavskega doma Hrastnik razstavo, ki so jo odprli v torek, 23. oktobra. Razstavljenih je 32 fotografij osmih članov in dveh članic Foto kluba Hrastnik. Razstavljalci so iz vseh treh zasavskih občin, eden celo iz Posavja, iz Krškega. Obiskovalcev pa je bilo okoli 60.
Predsednik kluba Vinko Žagar je povedal, da Foto klub Hrastnik letos beleži 85 let od svoje ustanovitve, a posebnih dogodkov glede tega ne prirejajo. Poleg obiskovalcev je še posebej pozdravil  predsednika Fotografske zveze Slovenije Igorja Debevca, ki se je udeležil odprtja razstave. Tajnik in umetniški vodja kluba Simon Tanšek pa je predstavil avtorje in njihova dela. »Tokratna razstava ima proste teme, zato lahko vidimo tehnično in vsebinsko zelo različne motive,« je povedal. »Trije razstavljalci so fotografirali analogno, ostalih sedem pa digitalno.«
 Hkrati je Tanšek povabil ljubitelje fotografije še na razstavo fotografij članov s foto izleta v Reko, ki so trenutno na ogled v prostorih Zdravstvenega doma Hrastnik. »V Knjižnici Antona Sovreta pa razstavlja planinske motive Boris Špajzer,« je dodal.
V kulturnem programu so sodelovali učenci glasbene šole Hrastnik. Tokrat so se  predstavili učenci akustične kitare, ki jih poučuje Sergej Čamer, glasbeni pedagog. Razstava bo na ogled do 6. novembra, vsak dan od 17. do 19. ure.

Fanči Moljk
Fotografije: Branko Klančar