Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Damjana z rožami v knjižnici

V petek, 9. maja 2013, so Knjižnico Antona Sovreta napolnili ljubitelji cvetja, saj so gostili priljubljeno vrtnarko in cvetličarko Damjano Napret z Marnega. Damjana je predstavila letošnji katalog Cvetje za poletje 2013 in ob vsaki zasaditvi dodala še svoje izkušnje in nasvete.

Posebno pozornost so zbudile rože, ki odganjajo škodljivce in rože, ki jih lahko uporabljamo tudi kot začimbe. Med novosti sodi na primer tudi salvija, ki spominja na sivko. Ima zelo sončen cvet in cveti celo poletje. Omenila je je tudi grobelnik, visečo rožo do enega metra, vendar je opozorila, da zelo smeti. Pri milijon zvončkih je poudarila, naj ne zalivamo preveč – le takrat, ko so že čisto suhi. Razveseljujejo pa nas pol leta - do pozne jeseni.

V nasprotju s temi pa zahtevajo surfinije veliko vode. Presenetila je z vodenkami, ki uspevajo tudi na soncu. Koprive so zelo raznovrstne, nezahtevne in privlačne, zato so Damjani obiskovalke na koncu prijetnega večera potrgale vse poganjke, da bodo doma napravile nove podtaknjence.

Fanči Moljk