Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Vaja PIGD Rudnik Hrastnik

PIGD Rudnik Hrastnik je 11. novembra na upravi Rudnika Hrastnik, v sodelovanju s krajevno skupnostjo Rudnik, PGD Prapretno in območnim združenjem Rdečega križa, pripravil tehnično operativno gasilsko vajo.

 

Predpostavka je bila, da je prišlo do napake na električni inštalaciji napajanja telefonske centrale v stavbi RTH. Javljalnik požara zazna koncentracijo dima in sproži požarni alarm. Varnostnik obvesti center za obveščanje le-ta pa aktivira gasilce Rudnika Hrastnik. Na kraju intervencije se ugotovi možnost širjenja požara na sosednje notranje in zunanje objekte, zato se zaprosi za dodatno pomoč PGD Prapretno, zaradi pomanjkanja vode v hidrantnem omrežju, se izvede črpanje vode iz potoka Boben pri Mladinskem centru Hrastnik. Ker gre za dela prost dan, evakuacija zaposlenih ni potrebna, obstaja pa sum pogrešane osebe, ki vrši obhode objekta. V objektu najdejo osebo, ki je poškodovana in jo prenesejo na plato pred upravno stavbo, kjer ga v nadaljnjo oskrbo prevzame nujna medicinska pomoč in območno združenje Rdečega Križa. Ob pregledu okolice in objekta se ugotovi, da se je požar razširil na agregat zunaj objekta, ki ga gasilci pogasijo.

 

Po končani gasilski vaji, je potekalo predavanje nudenja prve pomoči in uporaba avtomatskega zunanjega defibrilatorja. V gasilskem domu pa predstavitev detektorjev eksplozivnih in zdravju škodljivih plinov.

 

PIGD Rudnik Hrastnik