Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Zaključni koncert Mihe Bantana v Glasbeni šoli Celje

V sredo, 30. maja, je imel Miha Bantan z Dola pri Hrastniku svoj zaključni koncert v Glasbeni šoli Celje z gostjo Meto Kokošinek. Na klavir ga je spremljal korepetitor, asistent mag. Primož Mavrič, profesor. Med obiskovalci je bilo največ sorodnikov, prijateljev in znancev, ki so bili navdušeni nad Mihovimi samospevi in arijami, ki jih je pel v nemškem, italijanskem in slovenskem jeziku.

 

Navdušeni sta bili tudi ravnateljici njegovih prvih dveh glasbenih šol Polona Kovač GŠ Hrastnik, kjer je Miha začel z učenjem trobente in Metka Podpečan iz Zagorja ob Savi, kjer je napravil prve korake s področja solo petja. Mihovega uspeha je bil vesel tudi ravnatelj GŠ Simon Mlakar, vzporednega izobraževanja na glasbenem področju, ki ga izvaja I. Gimnazija Celje. Prav tako mentor Davor Mikulić, profesor.

 

Omenimo še njegove največje dosežke zadnjih let na tekmovanjih: v Beogradu je leta 2013 dosegel srebrno priznanje, leta 2016 je bil na tekmovanju TEMSIG tretji, istega leta je v Črni gori prejel zlato priznanje, prav tako leta 2017 v Osijeku. Drugo mesto je dosegel tudi, v Splitu leta 2016 in letos, 2018. Bantan je dolgoletni član Rudarske godbe Hrastnik in član skupine Murni, kjer igra kitaro.

 

Njegova gostja Meta Kokošinek je zaigrala Lisztovo etido in Ravelovo sonatino. Najprej se je izobraževala na Glasbeni šoli Ribnica, letos pa končuje šolanje na Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani. Na tekmovanjih doma in v tujini je prejela že več nagrad, med njimi je najbolj odmevno zlato priznanje in tretja nagrada na državnem tekmovanju TEMSIG za mlade glasbenike.

 

Večer se je nadaljeval v prijetnem druženju, kjer sta oba glasbenika sprejemala čestitke in želje za podobne glasbene uspehe še za naprej.

 

Fanči Moljk