Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Zmajeva luknja vabi še v tem tednu

Zmajeva luknja, bukvarna na Dolu pri Hrastniku, se bo za 14 dni poslovila. Vrata bodo zaprta od ponedeljka, 17. julija, do torka, 1. avgusta.

»Še nekaj dni v tem tednu imajo torej bralci čas, da si sposodijo ali posvojijo kakšno knjigo, ki jih bo kratkočasila v  teh poletnih dneh doma ali na dopustu,« priporoča Mojca Bovhan iz Zmajeve luknje. Izbira je pestra: ljudje prinašajo kvalitetne knjige – od klasičnih romanov, do ljubezenskih zgodb, kriminalke, strokovne knjige z različnih področji…

Posebno dragocena je bogata zbirka knjig Kondorja, ki jih rabijo srednješolci za obvezno branje. «Nekateri se pozanimajo že v počitnicah, kaj bodo rabili v naslednjem letniku in berejo že zdaj, ko imajo čas,« pravi Bovhanova.

Trenutno razstavljajo v izložbenem oknu  model stare in novejše jadrnice, model bodočega motornega čolna, steklenico s pismom, ki so jo »našli« sredi oceana in še kaj. Veslo je prinesel Franci Levec, ki jih tudi sam izdeluje, ostale eksponate pa modelarska sekcija, ki je zelo uspešna z Nikom Skočirjem na čelu pri Brodarskem društvu steklarna Hrastnik.

Besedilo in slike: Fanči Moljk