Dogodek

Domov / 

Seznam dogodkov  / 

Dogodek

Nazaj

Festival Slovenska nota

2. septembra 2017 se bo v Delavskem domu Hrastnik odvilo novo pevsko tekmovanje v Zasavju, ki pomaga promovirati slovensko glasbo in hkrati tudi nudi neuveljavljenim pevkam ter pevcem možnost, da se uveljavijo.

Na dogodku bo nastopilo 9 neuveljavljenih pevk, ki se bodo med seboj pomerile v prepevanju priredb njim ljubih slovenskih pesmi. Zmagovalko bo določila kombinacija glasov publike, zbrane v dvorani, in strokovne žirije (razmerje glasov bo 50:50). Zmagovalka Slovenske note 2017 bo za nagrado dobila svojo prvo pesem - izbirala bo lahko med tremi različnimi pesmimi.

Na dogodku bodo program vodili nadobudni mladi umetniški ustvarjalci iz Trbovelj - Kaja Čop, Mirza Ribič in Ana Špajzer, ki bodo spretno krmarili med slovensko glasbo in 9 tekmovalkami, ki se bodo potegovale za zmago.

Za zmago se bodo potegovale: SAMANTHA MAYA ŠOLAJA, EVA ERJAVEC, MARUŠA ZMRZLAK, GAJA KOLENC, KATJA BRCAR, ANICA GARIĆ, KLARA PLANTEU, NIKA ČIŽMEK in PIA KOS.

Avtor melodije treh pesmi, med katerimi bo lahko izbirala zmagovalka, je Rok Hvala, ki bo za zmagovalko napisal tri različne pesmi na podlagi treh različnih besedil - v avtorstvu Laure Husar, Urške Zoje Jeršin in Vida Šteha.

VSTOP JE PROST!

Praznujte praznik slovenske glasbe skupaj z nami! Naj živi slovenska glasba in naj živi Slovenska Nota! 

Glavni organizator: Mladinski center Hrastnik.