Dogodek

Domov / 

Seznam dogodkov  / 

Dogodek

Nazaj

Slava v Sloveniji - mit ali resnica?

Mladinski center Hrastnik bo v sklopu promocijskih dveh tednov nove edicije Slovenske note 2018 prvi teden gostil takorekoč "prvo damo" slovenskega rumenega tiska - Sonjo Javornik. Sonja je avtorica knjige "SLAVA - KUP TEŽAV IN RAZOČARANJ? VSE, KAR SLOVENSKI ZVEZDNIKI SKRIVAJO", kjer poskuša tako sociološko kot s praktičnimi primeri prikazati, kaj se vse dogaja na slovenski estradni sceni. Vesna Milek, njena dobra kolegica, je o pričujoči knjigi dejala, da bi jo moral imeti na knjižni polici vsak, ki dela v medijih.

Sonja je diplomirana novinarka in sociologinja kulture, že vrsto let deluje v vseh vrstah medijev (tako tiskanih kot televizijskih), osebno je spoznala največje slovenske, jugoslovanske in tudi nekatere tuje zvezdnice ter zvezdnike in z njimi naredila zelo osebne intervjuje, ter je najbrž ena izmed redkih, ki slovensko estrado res pozna od blizu.

Na pogovornem večeru bo beseda tekla o slovenski estradi, o tem, ali se zvezdništvo v Sloveniji kaj razlikuje od zvezdništva v tujini, o tem, zakaj Slovenci radi poslušamo Tanjo Žagar, o tem, katera je bila večja zvezda takratnih poznih devetdesetih let - Helena Blagne ali Simona Weiss, o tem, kaj sociološko pomeni zvezdništvo ...

Vabljeni 23. marca 2018 ob 19. uri v Mladinski center Hrastnik na pogovorni večer s "primadono rumenega žurnalizma",  osebo, ki v medijih dela s srcem in zanosom. Pogovorni večer je uvod v letošnjo izdajo SLOVENSKE NOTE 2018, ki ga vnovič organizira Mladinski center Hrastnik.

Pogovorni večer bo vodil Nejc Ašič.