Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Kontaktni podatki

Kontaktni podatki Občine Hrastnik

Občina Hrastnik
Pot Vitka Pavliča 5
1430 Hrastnik

Tel.: 03/56 54350
Fax.: 03/56 54369
E-pošta: obcina.hrastnik@hrastnik.si

Poslovni čas Občinske uprave
Pon, tor, čet: 8:00-15:00
Sre: 7:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

 

Uradne ure
Pon, tor: 8:00-12:00 in 13:00-15:00
Sre: 7:00-12:00 in 13:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

Imate vprašanje
Pišite nam, če imate vprašanje

Citrarji na Kopitniku so se poklonili Karlu Gradišniku

Letošnje, 28. popoldne ob citrah na Kopitniku, je imelo otožen prizvok, saj je Peter Napret na ta dan, v soboto, 4. avgusta, že dopoldne izvedel žalostno novico: v petek je po težki bolezni umrl njihov citrarski kolega Karli Gradišnik iz Solčave v Logarski dolini. Dejan Praprotnik je v njegov spomin zaigral Gradišnikovo Sestavljeno polko, ki jo igrajo citrarji po vsem svetu. Kasneje so se mu poklonili s to skladbo še nekateri citrarji. Gradišnik je igral na Kopitniku v prvih letih, doživeli pa smo ga tudi na Dolu pod Majcenovim kozolcem, ki ga ni več.

 

»Sicer pa smo imeli na programu 26 točk,« je povedal Peter Napret, duša tega dogodka v čudovitem okolju Kopitnika, »večinoma solistov in kar nekaj skupin. Kot običajno je nastopilo veliko otrok, učencev citer pa tudi starejših. Vseh nastopajočih je bilo čez 50. Prvič so se predstavili citrarji in kitaristi društva Lipa Domžale pod vodstvom Damjane Praprotnik pa trio Notice iz istega društva, Banda citrarska – tokrat le štirje člani, ki deluje v okviru Kulturnega društva Ihan.«

 

 Od stalnih gostov na Kopitniku nista manjkala Dejan Praprotnik in njegova sestra Urška Praprotnik Zupan in seveda Janja Brlec, ki je v duetu s Petrom Napretom zaigrala nekaj pesmi z njune plošče Slovenski venček, ki je spomladi izšla v samozaložbi. Popoldne ob citrah je zaključila skupina Cvetoča jesen iz Kranja, ki jo sestavljajo citrar Zvone Horvat, harmonikar Janez Zupan in pevka Simona Osredkar.

 

 Za dobro počutje je poskrbela odlična ekipa članov PD Rimske Toplice s predsednikom Jurijem Potokarjem na čelu, ki so skrbeli, da ni bilo lakote in žeje. Obiskovalcev je bilo letos še več kot prejšnja leta, kar pomeni, da se je citrarsko popoldne na Kopitniku dobro prijelo.

 

N A S T O P A J O ČI: Ema Jeram, Tadej Čopar, Dejan Praprotnik, Cvetoča jesen (Zvone Horvat, Janez Zupan in Simona Osredkar), Julija Knez, Janja Brlec, Urša Šmid, Monika Stefanciosa, Klara Levec, Eva in Vita Novak, Trio Notice (Alenka Golob, Anica Habjan in Breda Kavčič), Špela Klopčič, Klara Zemljak, Klara Sonc, Anja Starc, Rimski ljudski pevci in godbi, Trio citer (Asja Stanonik, Lua Petrich in Tinkara Tušek), Citrarke in kitaristi društva Lipa Domžale, Ladica Drobne, Dušanka Tavčar, Pavli Švikart in Majda Jakončič, Silva Polajžar, Majda Založnik, Slavica Biderman in Urška Praprotnik Zupan.

 

 

Fanči Moljk

 

Fotografije: Boris Vrabec