Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Kontaktni podatki

Kontaktni podatki Občine Hrastnik

Občina Hrastnik
Pot Vitka Pavliča 5
1430 Hrastnik

Tel.: 03/56 54350
Fax.: 03/56 54369
E-pošta: obcina.hrastnik@hrastnik.si

Poslovni čas Občinske uprave
Pon, tor, čet: 8:00-15:00
Sre: 7:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

 

Uradne ure
Pon, tor: 8:00-12:00 in 13:00-15:00
Sre: 7:00-12:00 in 13:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

Imate vprašanje
Pišite nam, če imate vprašanje

Dan odprtih vrat obnovljene šole na Dolu

Dolani so ponosni na svojo šolo. Še več: radi jo imajo. Zato so pred leti z navdušenjem sprejeli odločitev, da jo bodo prenovili. Lepotica je ob svojem nastanku leta 1930 veljala za najlepšo v Dravski banovini.

Obljuba župana Mirana Jeriča se je uresničila: obnova je bila opravljena v enem letu. Z novim šolskim letom 2018/19 je že na voljo učencem od 1. do 9. razreda. »Ne bi je spoznal, če bi me peljali vanjo z zavezanimi očmi,« je dejal marsikdo.

 

Pred ogledom pa so pripravili v Dolanki prireditev z nastopom učencev vseh treh stopenj. »Želeli smo prikazati življenje šolarjev v preteklosti in ga prepletati s sodobnostjo,« je povedala Urška Zoja Jeršin, ki je ustvarila sceno in skupaj s kolegico Natašo Kreže bdela nad scenarijem.

Vsako novo točko so napovedali s ptico, ki so jo sneli z drevesa in jo položili v gnezdo. Prepletale so se stare otroške igre s sodobnejšimi, obleke iz starih časov so vsebino še popestrile. Običajne govore in obvezne pozdrave vodilnih so črtali in nihče jih ni pogrešal. Kljub temu so dobili priložnost, da so ovrednotili svoje delo – s ptico so lahko napovedali novo točko. Posebno županu je veljala zahvala za vso skrb pri obnovi šole. Lastovice so zaznamovale dolsko šolo in z novo šolo ostale brez gnezd, kar so simbolično nakazali tudi učenci. Z novo zgradbo za izobraževanje so dobile nov dom tudi lastovke.

Tega dne – v sredo, 3. oktobra popoldne, so bili na Dolu zasedeni vsi parkirni prostori. Ljudje so izkoristili dan odprtih vrat, da so si lahko ogledali šolo tudi od znotraj. Svetli novi prostori z vrhunsko tehnologijo in odlično opremljenimi kabineti so navdušili vse po vrsti.

 

Lastovko kot dodano vrednost prireditvi pa je pripel tudi glasbeni gost Adi Smolar, ki je predstavljal popestritev dogodka. Le-ta se je nadaljevala tudi pred šolo oziroma pred Dolanko, kamor so obiskovalce pospremili zvoki Rudarske godbe. Peka krumpentoča, ponudba sladkih dobrot Društva kmečkih žena in deklet Hrastnik in sladoled za vse je mnoge zadržal na slavju, saj so srečali po dolgih letih svoje prijatelje, sošolce in učitelje.

Imenitna je bila tudi zamisel, da ob tej priložnosti zasadijo lipo. To so opravili hrastniški čebelarji, tako kot lani ob hrastniških šolah in vrtcih. Lipa, kot zdravilno, dišeče in mogočno slovansko drevo, spominja na čas oziroma večnost. Zbujala bo spoštovanje do preteklosti, do narave in do znanja.

 

Fanči Moljk

>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

HIMNA PODRUŽNIČNE ŠOLE DOL PRI HRASTNIKU

 


Avtor glasbe: Benjamin Džinić – Ghet

Avtorici besedila: Nataša Kreže, Taja Rihtaršič

 

SREDI DOLA ŠOLA STOJI,

V NJEJ VSAK DAN SE ZNANJE DELI.

MED ODMOROM ODMEVA OTROŠKI SMEH,

ZANIMIVO NAM V ŠOLSKIH JE KLOPEH.

ČRKE IN ŠTEVILA, BITKE IN PROCESI,

FORMULE, POSKUSI, ZNANJE SE PREIZKUSI.

TESTI, SPRAŠEVANJA, TO NAS RES PREGANJA,

KO DOBIM PET, ČASTIM SLADOLED.

REFREN 

NAJ SE SLIŠI NA VES GLAS, 

O NAŠI ŠOLI IN O NAS,

NAJ ODMEVA NAŠE ZNANJE,

DA URESNIČIJO SE SANJE,

SKUPAJ V BOLJŠI SVET HITIMO,

SE ŽIVLJENJA VESELIMO.

PRIJATELJSTVO, POŠTENOST, ZNANJE, SPOŠTOVANJE,

STRPNOST, ODGOVORNOST, PRIDNOST IN POZORNOST,

TO SO VREDNOTE, KI JIM SLEDIMO,

ZGRABIMO PRILOŽNOST, KADAR JO DOBIMO.

NAŠI MODELARJI RES SO PRAVI CARJI,

Z ROKOMETNO ŽOGO IGRAMO GLAVNO VLOGO.

PLEŠEMO Z ROBOTI, POJEMO, IGRAMO,

HODIMO V HRIBE, SUPER SE IMAMO!