Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Kontaktni podatki

Kontaktni podatki Občine Hrastnik

Občina Hrastnik
Pot Vitka Pavliča 5
1430 Hrastnik

Tel.: 03/56 54350
Fax.: 03/56 54369
E-pošta: obcina.hrastnik@hrastnik.si

Poslovni čas Občinske uprave
Pon, tor, čet: 8:00-15:00
Sre: 7:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

 

Uradne ure
Pon, tor: 8:00-12:00 in 13:00-15:00
Sre: 7:00-12:00 in 13:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

Imate vprašanje
Pišite nam, če imate vprašanje

EKSKURZIJA PROSTOVOLJCEV PROGRAMA STAREJŠI ZA STAREJŠE

EKSKURZIJA PROSTOVOLJCEV PROGRAMA STAREJŠI ZA STAREJŠE DU HRASTNIK

Noč iz ponedeljka na torek je bila kot sodni dan. Dež, dež in še več dežja. Nas pa je že pred osmo uro zjutraj čakala že dolgo načrtovana pot v Krško. Ker smo prostovoljci  poleg ostalega tudi zelo vedoželjni smo se odločili za obisk Nuklearne elektrarne Krško in izmenjavo izkušenj in mnenj z vodilnimi in prostovoljci  Večgeneracijskega centra Krško. Povedati moram, da so nas s svojo predstavitvijo, znanjem in delom navdušili vsi. Mi pa njih s svojim poslanstvom in soncem, ki smo ga prinesli v Posavje.

Naš prvi postanek je bila elektrarna, ki obratuje in se tehnološko razvija že več kot tri desetletja  ter tako skrbi za visoko raven jedrske varnosti . Ogledali smo si zunanjost in nekaj notranjih oddelkov, kjer se izvajajo zahtevne operacije in uporablja visoka tehnologija, ki zahteva ogromno znanj za nemoteno in varno delovanje elektrarne.

Po skoraj 3-urnem spoznavanju JEK smo pohiteli v Večgeneracijski center Krško, kjer so nas z nasmehi pričakali vodilni in prostovoljci, brez katerih tudi pri njihovem delovanju ne gre. V prijetnem okolju so nas pogostili z domačimi dobrotami in glasbenim nastopom čudovitega mladega pianista. Vseskozi pa so se izmenjavale izkušnje, ki so nam skupne pri delu z ranljivimi skupinami. Ob slovesu smo bili enotnega mnenja, da nas takšna druženja povezujejo, bogatijo z izkušnjami in delajo civilno družbo močnejšo in boljšo.

Naš prijeten dan pa smo zaključili s poznim kosilom ob ribniku, lokvanjih in že rahlo obarvanih krošnjah dreves.

Jerica Laznik