Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Kontaktni podatki

Kontaktni podatki Občine Hrastnik

Občina Hrastnik
Pot Vitka Pavliča 5
1430 Hrastnik

Tel.: 03/56 54350
Fax.: 03/56 54369
E-pošta: obcina.hrastnik@hrastnik.si

Poslovni čas Občinske uprave
Pon, tor, čet: 8:00-15:00
Sre: 7:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

 

Uradne ure
Pon, tor: 8:00-12:00 in 13:00-15:00
Sre: 7:00-12:00 in 13:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

Imate vprašanje
Pišite nam, če imate vprašanje

Karate – Urša in Barbara Haberl v sestrskem finalu na mednarodnem turnirju na Češkem

V petek, 12. oktobra, se je reprezentanca kadetov, mladincev in mlajših članov odpravila na Češko, kjer so čez vikend nastopili na 19. Mednarodnem karate turnirju "Euro Grand Prix - Pilsen", kjer je bilo prijavljenih 1158 tekmovalk in tekmovalec iz 19 držav. Iz našega kluba so Slovenijo v Plznu zastopali Urša in Barbara Haberl, Domen Zidar in Stefan Joksimovič. Vodja slovenske odprave je bil naš glavni trener Miha Kovačič.

 

Prvi dan tekmovanja so od naših nastopili Urša, Barbara in Stefan. Ker so bile na turnirju težnostne kategorije mlajših članov malce spremenjene, sta dekleti nastopili v skupni kategoriji do 53 kilogramov. Vsaka je zabeležila po tri zmage. Urša je po vrsti premagala Švicarko, Poljakinjo in Čehinjo. Barbara pa Izraelko, Čehinjo in Nemko. Tako sta poskrbeli za sestrski finale, kjer je bila uspešnejša Barbara in osvojila zlato medaljo, Urša pa se je morala zadovoljiti s srebrom. Barbara je nastopila še v članski kategoriji do 55 kilogramov, kjer je končala na petem mestu. Stefan je prav tako nastopil pri mlajših članih nad 78 kilogramov in članih nad 84 kilogramov. Tokrat ni imel svojega dne in je ostal brez vidnega rezultata. V nedeljo je tekmoval Domen v kategoriji mladincev do 61 kilogramov. Izgubil je prvo borbo proti kasnejšemu zmagovalcu iz Belgije ter nato še prvi repasaž. Karate zveza Slovenije je z dvema zlatima, eno srebrno in desetimi bronastimi medaljami v skupnem seštevku zasedla deveto mesto med 156 ekipami na Češkem.

 

Poleg tekmovanja v Plznu smo bili v soboto aktivni tudi pri nas. Cristina Korpar Žveglič in Aljaž Hvala sta se v Idriji udeležila priprav širšega izbora otroške reprezentance v katah in športnih borbah. Na povabilo Karate kluba Velenje pa so se predsednik kluba, Bogdan Simerl, podpredsednik kluba, Borut Markošek, in trener, Edin Salkič, v Velenju udeležili prireditve ob praznovanju 50-letnice delovanja velenjskega kluba.

 

REZULTATI:

ŠPORTNE BORBE:

Mlajše članice do 55 kg:

1. mesto: Barbara HABERL

2. mesto: Urša HABERL

 

                                                                                                      Jernej Simerl

                                                                                                      Tajnik kluba