Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Kontaktni podatki

Kontaktni podatki Občine Hrastnik

Občina Hrastnik
Pot Vitka Pavliča 5
1430 Hrastnik

Tel.: 03/56 54350
Fax.: 03/56 54369
E-pošta: obcina.hrastnik@hrastnik.si

Poslovni čas Občinske uprave
Pon, tor, čet: 8:00-15:00
Sre: 7:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

Kontakt za medije
povezani@hrastnik.si

Uradne ure
Pon, tor: 8:00-12:00 in 13:00-15:00
Sre: 7:00-12:00 in 13:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

Imate vprašanje
Pišite nam, če imate vprašanje

Klara Šlenc razstavlja v Galeriji DD Hrastnik

V galeriji DD Hrastnik je od srede, 2. oktobra, na ogled razstava Klare Šlenc, umetnice, za katero so značilna dela različnih velikosti. ''Uporabljam pokončne in ležeče formate, naslikana na platno z uporabo mešanih tehnik kot so akrilne barve, barvni spreji, oglje in barvni pasteli.''


''Slike nas prevzamejo z jasnostjo potez in globokim sporočilom. So barvite kot naj bi bilo barvito življenje,'' beremo v knjigi zapisov.


O sebi pravi, da je že kot mala deklica  rada ustvarjala in risala; največkrat s stricem Erikom, ki je prav tako odličen umetni. Njeni osnovnošolski zvezki so bili namesto učne snovi porisani z raznoraznimi risbami.
Po končani osnovni šoli se je odločila, da se vpiše v srednjo šolo za Hortikulturo in vizualne umetnosti v Celju, kjer je obiskovala smer aranžerski tehnik.  Kasneje se je vpisala na Akademijo za likovno umetnost in oblikovanje. ''Veliko zaslug pripisujem ravno srednji šoli, saj je bilo ukvarjanja na umetniškem področju ogromno, preizkusili smo se praktično v vseh področjih - od izdelovanja izložb, kaširanja, risanja, kiparjenja, slikanja ipd. Res pa je, da mi je najbolj ugajalo risanje, s čimer sem tudi nadaljevala in se razvijala v smeri slikanja. V tretjem letniku se mi zdi, da me je kratko dodiplomsko obdobje zgolj še dodatno motiviralo in dalo zagon po še boljšem in še večjem ustvarjanju. Septembra letošnjega leta sem uspešno diplomirala in se vpisala na magistrski študij.''


Svoja dela ustvarja tako, da platno vsake toliko časa obrne, da se z drippingom čez likovno polje ustvari mreža, tako se elementi na sliki povežejo med seboj ter na ta način lažje ugotavlja, kam vključiti še dodatne elemente. Z uporabo fluerescentnih barvnih sprejev ter akrilnih barv želi doseči vtis umetnega, kičastega in preveč nasičenega, kot so kičaste ''umetne'' ter modificirane fotografije na spletu.

Za glasbeni nastop  je poskrbela Klarina gostja Kim.

 
Besedilo in fotografije: Fanči Moljk