Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Kontaktni podatki

Kontaktni podatki Občine Hrastnik

Občina Hrastnik
Pot Vitka Pavliča 5
1430 Hrastnik

Tel.: 03/56 54350
Fax.: 03/56 54369
E-pošta: obcina.hrastnik@hrastnik.si

Poslovni čas Občinske uprave
Pon, tor, čet: 8:00-15:00
Sre: 7:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

 

Uradne ure
Pon, tor: 8:00-12:00 in 13:00-15:00
Sre: 7:00-12:00 in 13:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

Imate vprašanje
Pišite nam, če imate vprašanje

Literarni večer s poezijo Laure Husar

Splošne knjižnice v Sloveniji že drugo leto zapored praznujejo teden splošnih knjižnic. V Knjižnici Hrastnik je bilo pestro že od ponedeljka, 19. 11., ko so jih obiskali drugošolci OŠ NHR Hrastnik in s Podružnične šole Dol. V torek, 20. 11., so novim članom podarili enoletno članarino, v sredo, 21. 11., so si lahko ogledali projekcijo fotografij in starih razglednic Hrastnika. V petek, 23. 11., pa so obiskovalce povabili k izposoji modrih knjig – ker je modrost skrita v knjigah. 
»Tudi Lauro Husar smo povabili v sklopu praznovanja tedna splošnih knjižnic,« so povedali. Predstavitev pesniške zbirke mlade Hrastničanke je bila v četrtek, 22. novembra, in je potekala kot čajanka.
 Z Lauro se je pogovarjala Ana Špajzer, študentka prava iz Trbovelj, s katero se je spoznala ob prvi Slovenski noti. Ana je interpretirala njeno poezijo že v počastitev občinskega praznika v Trbovljah. “Z veseljem interpretiram njene pesmi, saj jo spoštujem kot avtorico. V knjižnici v Hrastniku sem se počutila zelo dobro. Lepo so naju sprejeli in pripravili prijeten ambient”, je povedala Ana.
 V zbirki Jaz je zbranih 14 pesmi. “So raznolike ter osebno izpovedne”, je povedala avtorica. “V njih opisujem svet, kot ga doživljam in si pretolmačim sama. Tematika pesmi je povečini družbeno-politična; na svojevrsten način se dotikam tudi medosebnih odnosov. Poezija je posledica mojega dojemanja sveta, ki nas obkroža, in na tak izrazen način se jaz spopadam z njim. Včasih se predam in zapeljem v čudovit, imaginarni svet. Vesela sem, da je bila zbirka izdana za moj 40. rojstni dan.”
Pri izdaji je sodelovala z dijakoma Srednje medijske in grafične šole Ljubljana. Dijak Jan Martinčič, z željo nadaljevanja svoje poti na Likovni akademiji v Ljubljani, je zbirko pospremil z ilustracijami. ”Janu sem zaupala in popolnoma prepustila, da se je umetniško izrazil,” je dodala Laura. Dijak maturant Mark Luzar, ki se je lotil grafične obdelave tiska in priprave knjižice, se je projekta lotil na lastno pobudo. S svojim poznavanjem ga je usmerjala in spodbujala mentorica Tosja Novak, profesorica predmeta tipografija.
Ob koncu je dodala: “Povabilu knjižnice sem se z veseljem odzvala. Hvaležna sem, da je bil večer tako intimen in topel, k temu je zagotovo pripomogel čudovit ambient, ki so ga pripravili v knjižnici. Po branju poezije smo z druženjem nadaljevali in veseli me, da so obiskovalci pohvalili organizacijo in izvedbo literarnega večera.”


Fanči Moljk