Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Kontaktni podatki

Kontaktni podatki Občine Hrastnik

Občina Hrastnik
Pot Vitka Pavliča 5
1430 Hrastnik

Tel.: 03/56 54350
Fax.: 03/56 54369
E-pošta: obcina.hrastnik@hrastnik.si

Poslovni čas Občinske uprave
Pon, tor, čet: 8:00-15:00
Sre: 7:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

 

Uradne ure
Pon, tor: 8:00-12:00 in 13:00-15:00
Sre: 7:00-12:00 in 13:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

Imate vprašanje
Pišite nam, če imate vprašanje

Marko Planinc gostil v knjižnici Antona Sovreta Valterja Moljka

„Valter bi lahko predaval, kako skrbeti za prehrano v sedemdesetih letih in kakšne vaje so primerne za kosti in mišice,“ je dejala ena izmed poslušalk na Hrastniških obzorjih v četrtek, 6.maja 2010.Tudi tokrat je v Knjižnici Antona Sovreta spretno vodil pogovor s svojim gostom Valterjem Moljkom novinar Marko Planinc.

Povabil ga je zato, ker je dosegel pred meseci zavidljiv rezultat pri skoku v višino na svetovnem veteranskem atletskem prvenstvu v Kanadi. V začetku ga je podrobno izprašal o tekmovanju in kako so v Kanadi spremljali to svetovno prvenstvo. Valter je povedal, da je bil deset dnevni dogodek medijsko zelo odmeven, saj so vsak dan oddajali po uro in pol programa, dvorana pa je bila ves čas polna. Štiri tisoč veteranov se je preizkušalo v vseh disciplinah – od maraton do skokov, metov... Oddaje so poživili z izjavami udeležencev in z navodili za zdravo življenje. V njegovi disciplini je bil skok 127 cm v višino pogoj za udeležbo. Valter je preskočil 145, kar je preračunano za atleta 25 let 225 centimetrov. Sicer pa je center oziroma združenje atletskih veteranov v Zurichu, kjer postavljajo in spreminjajo pravila in vodijo ostale zadeve. Lotila sta se tudi njegovih zgodnjih atletskih začetkov, kjer je kot srednješolec postal državni mladinski prvak Jugoslavije v peteroboju in kasneje še članski v deseteroboju Republike Slovenije. Takrat je bilo več kot 60% atletov Jugoslavije članov Kladivarja. Šport je moral končati zaradi bolezni.

Bil je domski otrok in spomine na internatsko življenje z disciplino in trdo vzgojo je označil kot lepe, ker so uspeli premagovati otroške težave, ker so so se dobro znašli, imeli drobne otroške skrivnosti... Rad se spominja tudi dni v Prestranku in Narinu, od koder izhaja, čeprav so bili med vojno in po njej težki časi.

Pogovor je tekel tudi o njegovem pedagoškem in ravnateljskem delu, o delu v teritorialni obrambi, na kar je še posebno ponosen, delu v gospodarstvu, ukvarjanju z drobnico in kraškimi ovčarji, o športnih prijateljih na kmetiji.

Večer je bil prežet s pozitivno energijo in s smehom; veliko novega pa so slišali celo najbližji in prijatelji gosta Valterja Moljka. Pogovor je spremljala projekcija filma ob njegovem sprejemu v Dolanki ob vrnitvi iz Kanade in druge fotografije.

Besedilo in fotografije: Fanči Moljk