Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Kontaktni podatki

Kontaktni podatki Občine Hrastnik

Občina Hrastnik
Pot Vitka Pavliča 5
1430 Hrastnik

Tel.: 03/56 54350
Fax.: 03/56 54369
E-pošta: obcina.hrastnik@hrastnik.si

Poslovni čas Občinske uprave
Pon, tor, čet: 8:00-15:00
Sre: 7:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

 

Uradne ure
Pon, tor: 8:00-12:00 in 13:00-15:00
Sre: 7:00-12:00 in 13:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

Imate vprašanje
Pišite nam, če imate vprašanje

NLB liga/4.krog

 

RK Dol TKI Hrastnik – MRK Krka 24:25 (13:14)

 

Dol pri Hrastniku -29.9.2018. Dvorana Dolanka, gledalcev 200.Sodnika Sok in Lah

 

RK Dol TKI Hrastnik: Nunčič, Seme; Brilej 8 (1), Klepej 7 (4), Ajdari 2 (1), Grušovnik 1, Zore, Pintar, Bauerheim 2, Gospodarič, Hribšek 1, Ramić, Ribič 2, Jakopič, Simončič, Koprivc 1. Trener Aleš Sirk

 

MRK Krka: Imperl 1, Tomić; Bevec 2, Didovič 2, Pršina 3 (2), Irman 5, Jakše 4 (3), Klemenčič, D. Rašo 1, Batagelj, Papež 6 (1), Kukman, Windischer, Matko 1, Florjančič 1. Trener Mirko Skoko

Sedemmetrovke 8(6); 7(6).

Izključitve: 12 minut; 10 minut.

 

Dolski rokometaši so v 4. krogu NLB lige, v dvorani Dolanka po hudem boju v izjemno razburljivi končnici ostali praznih rok. Novomeščani so zmagoviti zadetek dosegli v izdihljajih tekme, le pet sekund pred iztekom srečanja in se veselili prve zmage v prvenstvu.

Gostje so prvi prišli v vodstvo, a so jim domači s tremi zaporednimi zadetki, sicer najuspešnejšega strelca tekme, Klemna Brileja, kmalu odgovorili in v 10. minuti povedli 4:3. Prav tako je v tem delu srečanja spet pokazal izvrstno formo domači vratar Klemen Nunčič. Nadaljevala se je izenačena borba, z minimalno prednostjo domačih. «Farmacevti« so v zaključku polčasa ujeli domače, v zadnjem uspešnem napadu pa odšli na odmor z zadetkom prednosti.

 

Začetek drugega dela je pripadel »kemičarjem«, ki so z zadetki Gregorja Klepeja povedli 15:14, ter imeli še nekaj priložnosti, da svojo prednost še povečajo. V odločilnih trenutkih jim je zadrhtela roka, »krivec« pa je bil tudi gostujoči vratar Imperl David, ki je v teh trenutkih ubranil nekaj ključnih strelov. Ko so gostje v 47. minuti z golom njihovega prvega strelca Papež Jerneja pobegnili domačim na +3 (18:21), je že kazalo da je odpor domačih zlomljen. Vendar so domači ob podpori navijačev še zmogli odgovoriti in v 54. minuti je bil izzid zopet poravnan - 23:23. Sledile so razburljive zadnje minute, kjer so domači storili nekaj nepotrebnih napak, kar so izkušeni gostje znali kaznovati.

Razočaranje v domačem taboru po koncu tekme je bilo precejšnje, saj se jim je iz rok izmuznila lepa priložnost za drugačen razplet. Skozi vso tekmo so bili enakovreden tekmec renomiranemu nasprotniku, v delih srečanja bili celo boljši, vendar so bile na koncu ključne gostujoče izkušnje.

 

V naslednjem krogu dolski rokometaši odhajajo na gostovanje v Dobovo, Dolenjci pa so gostitelji SVIŠ-u.

 

Izjavi po tekmi:

Aleš Sirk, trener RK DOL :” Tekma je bila od prve do zadnje minute povsem izenačena, na koncu pa je zadnji gol Kristjana Pršine odločil tekmo. Mi bi morali izkoristiti možnost za zmago že prej, saj Krka ni bila v popolni postavi. Svojim fantom nimam česa očitati, borili so se, ampak danes sreča ni bila na naši strani.”

David Imperl, vratar MRK KRKA: ” V tekmo smo šli s spoštovanjem, saj smo se zavedeli, kako je ta tekma za nas pomembna, ker smo v prejšnjem kolu nesrečno izgubili tekmo proti Trebanjcem. Tudi danes nam ni uspelo, da bi bili v popolni postavi, kar je povsem spremenilo našo igro, v tekmo pa smo šli z veliko mero borbenosti in s srcem. Sam osebno sem se dobro počutil, sicer pa je tekma potekala gol za gol in po srečnem zaključku v sami končnici tekme smo se tokrat le veselili zmage. Fantom bi čestital za borbenost in iz današnjega večera izvlekli maksimalno.”

 

(zz)

 

foto: Bojan Šibila

  

                 

 

                    **************************

 

                              SDA/jug - 2.krog

 

                     RK Brežice - RK Dol TKI Hrastnik 23:18 (12:10)

 

Starejši dečki so gostovali v Brežicah in kljub lepi igri in borbenosti morali na koncu priznati premoč gostiteljem.

 

Dol: Goljuf, Šterbucelj S., Rot 1, Šterbucelj N., Lovrič, Oblak 4, Šubaj, Nemec 3, Padežnik 6, Mastnak 4.