Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Kontaktni podatki

Kontaktni podatki Občine Hrastnik

Občina Hrastnik
Pot Vitka Pavliča 5
1430 Hrastnik

Tel.: 03/56 54350
Fax.: 03/56 54369
E-pošta: obcina.hrastnik@hrastnik.si

Poslovni čas Občinske uprave
Pon, tor, čet: 8:00-15:00
Sre: 7:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

 

Uradne ure
Pon, tor: 8:00-12:00 in 13:00-15:00
Sre: 7:00-12:00 in 13:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

Imate vprašanje
Pišite nam, če imate vprašanje

Obiskali so nas kolesarčki

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Hrastnik je dne 07. 05. 2010 omogočil otrokom starejših oddelkov Vrtca Hrastnik , da se na rokometnem igrišču v Hrastniku spoznajo z varnim gibanjem v prometu preko akcije KOLESARČKI.

Nekateri otroci so dejavnost že poznali, saj so se že v lanskem letu seznanili s potekom in so bili zelo navdušeni ob napovedi njihovega letošnjega obiska. Ob prihodu na rokometni stadion so otroci najprej opazili progo in štirikolesnike- poganjalčke. Najraje bi že takoj poganjali pedala, vendar sta jih animatorja usmerila v ogled proge in pogovor o prometnih znakih.

Zelo aktivno so sodelovali in jim povedali vse o pravilih, oblikah in barvah znakov, nato pa je sedem otrok dobilo čelade in vožnja se je začela. Kljub pedalom, ki jih je bilo potrebno pošteno pritisniti, so vsi uživali v vožnji. Upoštevali so semafor, obvezne smeri vožnje in pešce, ki so večkrat prečkali cesto na prehodu.

Potrpežljivo so čakali, kdaj bodo na vrsti in opozarjali »šoferje« na manjše napake. Največkrat se je slišal vzklik: » Pazi, prižgala se bo rdeča luč na semaforju!«. Otroci, ki so za trenutek pozabili na znake in semafor, so se hitro opravičili animatorju, ki pa je bil prijazen in prizanesljiv. Pohvalil jih je, da so boljši šoferji, kot nekateri odrasli, saj so mirno vozili v koloni, brez prehitevanja in nervoze.

Ves čas se je na njihovem obrazu pojavljal vesel in zadovoljen nasmešek. Mirno so počakali, da so se vsi otroci preizkusili v vožnji, nato pa so se zahvalili animatorjema in ju prosili, naj večkrat prideta v Hrastnik. Ob vrnitvi v vrtec so vsem mlajšim otrokom razlagali, da so postali »pravi šoferji«, saj so za vožnjo dobili tudi priznanja. Žal nam je bilo, ker se ne moremo večkrat preizkusiti v vožnji na progi, kot jo imajo »kolesarčki«.

Vzgojiteljica: Ivica Jenko