Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Kontaktni podatki

Kontaktni podatki Občine Hrastnik

Občina Hrastnik
Pot Vitka Pavliča 5
1430 Hrastnik

Tel.: 03/56 54350
Fax.: 03/56 54369
E-pošta: obcina.hrastnik@hrastnik.si

Poslovni čas Občinske uprave
Pon, tor, čet: 8:00-15:00
Sre: 7:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

 

Uradne ure
Pon, tor: 8:00-12:00 in 13:00-15:00
Sre: 7:00-12:00 in 13:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

Imate vprašanje
Pišite nam, če imate vprašanje

Odprtje poslanske pisarne poslanke Nine Maurovič

V četrtek, 8. novembra 2018, je poslanka Nina Maurovič povabila občane Hrastnika na odprtje pisarne Liste Marjana Šarca. V dvorani Regionalnega razvojnega centra so se zbrali predstavniki občine, županski kandidati, predstavniki nekaterih javnih zavodov in drugi.

Nina Maurovič je nekdanja podjetnica, izhaja iz podjetniške družine in je ponosna, da je vseh 17 let delovne dobe delala in delovala izključno v gospodarstvu. »Težave podjetnikov, gospodarstva, pa tudi njihovih zaposlenih poznam zelo dobro,« je dejala. »Zavedam se, da je prav malo gospodarstvo tisto, ki v zadnjih letih zaznamuje življenja večine Hrastničanov. Skozi vso kampanjo sem poudarjala pomembnost povezovanja z obrtniki in podjetniki in predlagala redna srečanja tako s podjetniki, obrtniki kot tudi z občani Hrastnika. Le neprekinjen dialog mi bo omogočal, da kvalitetno opravljam svojo nalogo v državnem zboru. To vlogo razumem kot poslanstvo. Poslanec je glas vseh tistih ljudi, ki so ga v državni zbor izvolili. Pa ne le tistih v svojem kraju. Zavezan je k temu, da dela dobro za vse, ki prebivajo v volilni enoti, v kateri je bil izvoljen.«
 Nina Maurovič je edina predstavnica volivcev stranke Lista Marjana Šarca v 6. volilni enoti. Ta zajema občine Hrastnik, Trbovlje, Zagorje, pa tudi Črnomelj, Metliko, Dolenjske Toplice, Šentjernej, Škocjan, Žužmberk, Novo Mesto,Trebnje, Brežice, Krško, Sevnico, Radeče in Laško. V njej je skoraj 200.000 volilnih upravičencev. To pomeni, da mora biti vsak hip seznanjena s težavami in izzivi, s katerimi se spopadajo prebivalci občin njene volilne enote. Le tako jih bo namreč lahko prenašala na državni nivo, v državni zbor, na seje ustreznih delovnih teles in preko njih tudi vladi. In prav temu je namenjena poslanska pisarna.
 Nekaj besed je povedal tudi član LMŠ Dejan Deželak in opozoril, da so vrata krajanom občin 6. volilne enote odprta vsak ponedeljek v popoldanskem času - od 14h do 18h pa tudi izven tega časa po predhodnem dogovoru.

Fanči Moljk
Fotografije: F. M. in Klemen Maurovič