Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Kontaktni podatki

Kontaktni podatki Občine Hrastnik

Občina Hrastnik
Pot Vitka Pavliča 5
1430 Hrastnik

Tel.: 03/56 54350
Fax.: 03/56 54369
E-pošta: obcina.hrastnik@hrastnik.si

Poslovni čas Občinske uprave
Pon, tor, čet: 8:00-15:00
Sre: 7:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

 

Uradne ure
Pon, tor: 8:00-12:00 in 13:00-15:00
Sre: 7:00-12:00 in 13:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

Imate vprašanje
Pišite nam, če imate vprašanje

Odprtje Turistično informacijskega centra Hrastnik

 

V sredo, 26. septembra, je bil za hrastniški turizem poseben dan.

 

Občina Hrastnik in Kulturno rekreacijski center Hrastnik sta v prostorih muzeja organizirala uradno odprtje Turistično informacijskega centra Hrastnik. Nosilec operacije je KRC, partnerji pa Občina Hrastnik kot javni sektor, Prosvetno društvo Čeče – Hrastnik kot civilni sektor in Bregar Bojan s.p., TAMPO PRINT kot ekonomski sektor.

 

KRC Hrastnik želi s partnerji operacije spodbujati razvoj turizma in turistične ponudbe na lokalnem in regijskem nivoju na različne načine, Prosvetno društvo Čeče – Hrastnik pa je nabavilo opremo za gledališke igre, ki jo uporabljajo za izvajanje svojih aktivnosti na različnih lokacijah - te dni so igrali na Kumu, v Podkraju in Zagorju ob Savi. Bojan Bregar s.p. pa je zagotovil promocijske majice z novim logotipom TIC-a, ki se bodo uporabljale na različnih nastopih in promocijah našega kraja.

 

TIC je letos organiziral že nogometno igro v Gorah, spust po reki Savi ter pripravil svojo spletno stran www.visithrastnik.si. Prav tako so se posvetili izdelavi petih novih prospektov z naslovi Hrastniško podeželje, Hrastniško hribovje, Šport in rekreacija in enodnevna izleta Po dolskem in kranjskem ter Po poteh knapov.

 

Tina Moljk, direktorica KRC-a, Jasmina Janjić, turistični informator TIC-a, in Miran Jerič, župan, so spregovorili nekaj besed in izrazili veselje ob odprtju centra, ki so ga pripravljali kar nekaj časa. Zahvalili so se vsem, ki so kakorkoli prispevali k snovanju same operacije in njeni realizaciji, še posebno pa Radojki Odžič, strokovni sodelavki na občini Hrastnik, ki je operacijo pripravljala ter strokovnim sodelavkam na OOZ Hrastnik, ki so bdele nad samo operativno izvedbo do pozitivne odločbe s strani ARSKTRP (Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja).

 

Na hodniku pred pisarno oziroma večnamenskim prostorom so uredili priložnostno razstavo s prospekti in hrastniškimi spominki. Za kulturno vzdušje so poskrbele pevke ŽPZ KD Svobode Dol pri Hrastniku, za odlično kulinariko, ki nam je pričarala tudi delček Zasavja, pa AGM Nemec.

 

Fanči Moljk

Fotografije : F.M.

 

Pogovor z Jasmino Janjić na radiu Kum: kum24.si/clanek/novice/5bb1fbaf81f74/anglez-v-hrastniku-si-mora-ogledati