Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Kontaktni podatki

Kontaktni podatki Občine Hrastnik

Občina Hrastnik
Pot Vitka Pavliča 5
1430 Hrastnik

Tel.: 03/56 54350
Fax.: 03/56 54369
E-pošta: obcina.hrastnik@hrastnik.si

Poslovni čas Občinske uprave
Pon, tor, čet: 8:00-15:00
Sre: 7:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

 

Uradne ure
Pon, tor: 8:00-12:00 in 13:00-15:00
Sre: 7:00-12:00 in 13:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

Imate vprašanje
Pišite nam, če imate vprašanje

Osmošolci na orientacijskem pohodu

Koncem avgusta v lanskem letu je Občinsko združenjo slovenskih častnikov Hrastnik zelo uspešno organiziralo »team building« dan za zaposlene v osnovni šoli Narodnega heroja Rajka Hrastnik. Ta dogodek je predstavljal začetek aktivnega sodelovanja z osnovno šolo, ki se je nadaljevalo  tudi v letošnjem letu.
Mateja Izgoršek, učiteljica športa iz OŠ NHR, je, na podlagi lanskoletne dobre izkušenje s »team buildingom«, predlagala častniškem združenju, da bi z osmošolci izvedli 4 – 5 urni orientacijski pohod, v katerega bi vključili tudi vojaške in druge vsebine. Združenje je k sodelovanju pri izvedbi pohoda povabilo Občinsko organizacijo RK Hrastnik. Izdelala se je trasa pohoda od strelskega poligona OZSČ Hrastnik do zadružnega doma v Čečah. V njo pa so se vmestile delovne točke: uporaba ročne busole in orientacija na terenu, postopki pri oživljanju osebe in metanje ročne bombe v cilj.
S strani OZSČ Hrastnik je bil za vodjo aktivnosti določen David Srebotnik, ki je skupaj s člani (Z. Ladiha, R. Senčar, I. Vučetič, I. Pogačnik, M. Pust in J. Zore) in dvema predstavnikoma OORK Hrastnik izvedel orientacijski pohod v petek, 7.6.2019. V aktivnost so bili vključeni trije razredi osmošolcev v okviru športnega dne. Vsak razred sta spremljala po dva učitelja športa. Da bi  aktivnost imela tudi vojaški pridih, se je z vsakim razredom oblikovala vojaška formacija - vod s poveljnikom (predsednik razreda) in kurirjem, vsak vod pa je imel po dva oddelka s svojim poveljnikom.
Po zaključku dela na delovnih točkah na strelskem poligonu, so se oblikovale tri pohodne kolone, ki so bile napotene na traso pohoda s časovnim zamikom. Na pohodu so vsi uspešno rešili postavljen naloge iz orientacije in prišli na cilj pohoda – zadružni dom v Čečah.
Člani OZSČ Hrastnik, ki so bili vključeni organizacijo dogodka, so aktivnost ocenili kot zelo uspešno ter pohvalili delo in angažiranje učencev. Na zaključku smo skupaj z učiteljico športa Matejo Izgoršek in njemi kolegi, ki so spremljali učence, zaključili, da bi v okviru športnega dne v prihodnje s takšnim skupnimi aktivnostmi nadaljevali.


Tekst in fotografije: Jani Zore.