Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Kontaktni podatki

Kontaktni podatki Občine Hrastnik

Občina Hrastnik
Pot Vitka Pavliča 5
1430 Hrastnik

Tel.: 03/56 54350
Fax.: 03/56 54369
E-pošta: obcina.hrastnik@hrastnik.si

Poslovni čas Občinske uprave
Pon, tor, čet: 8:00-15:00
Sre: 7:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

 

Uradne ure
Pon, tor: 8:00-12:00 in 13:00-15:00
Sre: 7:00-12:00 in 13:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

Imate vprašanje
Pišite nam, če imate vprašanje

Plesni večer v zasvaskem Gurmanu

Plesni center Zasavje si je v zadnjih 25 letih ustvaril sloves in tradicijo. Že več let zaporedoma so nosilci naziva Dobra plesna šola, ki ga podeljuje sekcija plesnih šol pri Gospodarski zbornici Slovenije in Združenje plesnih vaditeljev, učiteljev in trenerjev pri Plesni zvezi Slovenije. Premorejo tri skupine, ki jih vodita plesna učitelja Alojz Gornik in Branko Jordan, Mojca Žlak pa je vaditeljica plesa. Albin Šeško pa se ukvarja s plesom kot s. p.

„Problemi nastopijo po končanih tečajih, ko ljudje v Zasavju nimajo kje preizkusiti pridobljenega znanja,“ je dejal Branko Jordan, predsednik centra. „Letos so že po dveh urah tečaja vprašali, kje bodo potem plesali...“

Zato so učitelji strnili glave in prišli na idejo, da bi organizirali po končanem tečaju ples nekje v Zasavju. Doslej so morali hoditi namreč na Otočec, v Laško, Rimske Toplice... Po Sloveniji so zadnje čase popularni tudi plesni vikendi. Ampak naši plesalci so se ob koncu tečaja odločili za plesni večer na Dolu, v Zasavskem gurmanu. Z Miranom Vidmarjem, lastnikom, se je povezala Julita Pilih in pretekli petek, 7. maja 2010, je prišlo do realizacije. „Naša dvorana je prostorna, saj sprejme z mizami vred več kot dvesto ljudi,“ je navdušen Miran Vidmar. Tudi tla iz laminata so idealna za plesne korake. „Plesni večer bi lahko potekal vsak petek in bil odprtega značaja – tudi za tiste, ki še niso obiskovali tečaja,“ je dodal.

Plesni večer so odprli v petek s svojimi plesnimi točkam najmlajši tečajniki, osmošolci. “Žal mi je, da na tečaje ne pride več mladine, saj si s plesom krepijo samozavest in se navzamejo kulturnega obnašanja na družabnih prireditvah.“ je zaključil predsednik Branko Jordan.

Besedilo in fotografije: Fanči Moljk