Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Kontaktni podatki

Kontaktni podatki Občine Hrastnik

Občina Hrastnik
Pot Vitka Pavliča 5
1430 Hrastnik

Tel.: 03/56 54350
Fax.: 03/56 54369
E-pošta: obcina.hrastnik@hrastnik.si

Poslovni čas Občinske uprave
Pon, tor, čet: 8:00-15:00
Sre: 7:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

 

Uradne ure
Pon, tor: 8:00-12:00 in 13:00-15:00
Sre: 7:00-12:00 in 13:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

Imate vprašanje
Pišite nam, če imate vprašanje

Praznik občine Hrasnik - 3.julij

PRAZNIK OBČINE HRASTNIK - 3. JULIJ

Občina Hrastnik 3. julija v spomin na gladovno stavko rudarjev iz leta 1934 praznuje svoj praznik. Tako je zapisan 3. julij kot dan edinstvenega, skrajno obupanega in pasivnega načina borbe hrastniških rudarjev za obstanek. Dan upora, poguma in pokončnosti.

Praznik občine pa je poleg ohranjanja spominov in tradicij tudi priložnost za zahvalo posameznikom in ustanovam za njihovo prizadevno delo, s katerim so prispevali k razvoju občine in sooblikovali življenje v tej dolini.

Občinski svet je na 5. redni seji v tem mandatu, dne 17. maja 2007 sprejel sklep o podelitvi priznanj in nagrad občine Hrastnik za leto 2007.

Priznanja in nagrade so bila podeljena na osrednji prireditvi v torek, dne 3.7.2007 ob 19. uri v dvorani na Logu. Priznanja sta podelila župan, gospod Miran Jerič in predsednik komisije za odlikovanja in priznanja, gospod Franjo Krsnik.

Župan vsako leto podeli najboljšim učencem v vseh letih šolanja zlato županovo pero. Letos je to pero prejelo pet osnovnošolcev, podeljena pa so jim bila prav tako na osrednji prireditvi.

V kulturnem delu prireditve nas je z nastopom počastila gdč. Alenka Gotar.

Občinska priznanja in nagrade za leto 2007 so prejeli:

Boris Volaj - bronasto priznanje občine Hrastnik za delo in uspehe na področju društvenih dejavnosti.

Zvone Majes - bronasto priznanje občine Hrastnik za delo in uspehe na področju društvenih dejavnosti.

Vrtec Hrastnik - bronasto priznanje občine Hrastnik za delo in uspehe na področju kulturne in prosvetne dejavnosti.

Adolf Laznik - srebrno priznanje občine Hrastnik za delo in uspehe na področju društvenih dejavnosti.

Zlato županovo pero so prejeli:

Gal Gorjup - poleg odličnih uspehov se ponaša še s štirimi zlatimi državnimi priznanji: Vegovim iz matematike, Stefanovim iz fizike, Preglovim iz kemije in zlatim priznanjem za angleškim jezik. Poleg njih je v zadnjem letu šolanja prejel še štiri srebrna priznanja.

Andraž Kršlin - zaradi samih petic v vseh letih šolanja in srebrnega Vegovega priznanja ter srebrnega Stefanovega priznanja.

Nika Mlinarič - za same petice in odlične uspehe na različnih področjih. Nika ima v svoji lasti šest zlatih priznanj: Vegovo iz matematike, Stefanovo iz fizike, zlati priznanji iz logike in Vesele šole, ter kar dve zlati Proteusovi priznanje iz biologije, zraven pa še sedem srebrnih priznanj.

Maja Starič - za same petice v spričevalu. Maja je dvakrat prejela zlato priznanje iz logike in enkrat iz biologije, prejela pa je tudi dve srebrni priznanji.

Ana Matko - ima v spričevalu same odlične uspehe in je dobitnica srebrnega Proteusovega priznanja za uspehe iz biologije.

Ana Matko se zaradi zadržanosti ni udeležila podelitve županovega zlatega peresa dne 3.7 v dvorani delavskega doma. Zato ji je bilo izročeno naknadno v prostorih občinske uprave.

V počastitev praznika občine Hrastnik so v zadnjih štirinajstih dneh potekale še številne druge prireditve, ki so jih pripravili marljivi krajani in krajanke ter hrastniška društva in zavodi. V nadaljevanju je nekaj fotografij, ki prikazujejo te slovesnosti in nove pridobitve občine v tem letu: