Novica

Domov / 

Arhiv novic  / 

Novica

Nazaj

Kontaktni podatki

Kontaktni podatki Občine Hrastnik

Občina Hrastnik
Pot Vitka Pavliča 5
1430 Hrastnik

Tel.: 03/56 54350
Fax.: 03/56 54369
E-pošta: obcina.hrastnik@hrastnik.si

Poslovni čas Občinske uprave
Pon, tor, čet: 8:00-15:00
Sre: 7:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

Kontakt za medije
povezani@hrastnik.si

Uradne ure
Pon, tor: 8:00-12:00 in 13:00-15:00
Sre: 7:00-12:00 in 13:00-17:00
Pet: 8:00-13:00

Imate vprašanje
Pišite nam, če imate vprašanje

Skupina ježki

V letošnjem šolskem letu smo v Osnovni šoli Hrastnik preuredili učilnico v igralnico za predšolske otroke. Vanjo so se meseca septembra vključili 5 do 6 letni otroci, ki so si izbrali ime »JEŽKI«.

V začetku so nas šolarji začudeno opazovali, saj niso navajeni, da se tako majhni otroci sprehajajo po šoli. »Ježki« smo se razveselili vseh naših starih prijateljev, ki so včasih z nami obiskovali vrtec. Vsem nam je bilo lažje pri privajanju na novo okolje. Naša igralnica nam je zelo všeč, saj je v njej dovolj prostora za igro, gibanje in ustvarjanje z različnimi materiali.

Najraje se igramo v kotičku s punčkami, kjer jih preoblačimo, kuhamo in jih vozimo na sprehod. Včasih se nam pridružijo tudi fantje, ki se vsakodnevno najraje zadržujejo v gradbenem kotičku, kjer gradijo hiše, ustvarjajo nove modele avtomobilov, rakete in vesoljske postaje. Enkrat tedensko imamo na »urniku« telovadbo v pravi telovadnici. Vsi smo navdušeni nad velikim prostorom, kjer lahko tekamo, skačemo in izvajamo gibalne, zabavne in rajalne igre. Vsakodnevno se igramo tudi na prostem. Na razpolago imamo šolsko dvorišče, igrišče s plezali, rokometno in nogometno igrišče.

Občasno pa obiščemo tudi enoto Dolinca, kjer se pogovorimo s starimi prijatelji, tekamo po našem malem gozdičku, se spuščamo po toboganu in uživamo pri oblikovanju mivke v peskovniku. Obiskali smo tudi enoto Sonček, kjer nam je bila najbolj všeč plezalna stena. Ob pomoči odraslih smo se preizkusili v plezanju do vrha stene. Spoznali pa smo tudi nove prijatelje, ki jih bomo še večkrat obiskali.

 

V začetku je na vse otroke in njihove starše budno pazil policist. Nekega dne nas je obiskal v igralnici in nas povabil na sprehod. Opazoval nas je pri prečkanju ceste in nas naučil, da vedno pogledamo v obe smeri pri prehodu. Večina fantov mu je zaupala, da bodo tudi sami policisti, ko odrastejo.

Še mnogo zanimivega bomo doživeli v letošnjem letu. Komaj čakamo na jesen, zimo, pomlad in poletje.

 

VZGOJITELJICA:

IVICA JENKO